AvtomobilizemNovice

Prodaja se čisto pravi bolid Formule 1

Ljubitelji kraljevega razreda štirikolesnega motošporta imajo redko priložnost nakupa pristnega dirkalnika.

Poletje se bliža, odpirajo se dirkaške steze in nekateri med nami iščejo novo dirkaško igračko. Če je vaša denarnica zelo debela, se je našla prava izbira. Prodaja se namreč pristen dirkalnik Formule 1, Toro Rosso STR14 s serijsko številko 4, katerega sta vozila oba dirkača, Alex Albon in Pierre Gasly. Vsi željni nakupa lahko svoje zanimanje oddajo pri prodajalcu RaceCarsDirect.com.

Koliko bo potrebno odšteti za pravi bolid kraljevega razreda ni znano, vendar glede na redkost prodaje modernih F1 dirkalnikov, cena vsekakor presega proračun številnih premožnih. Velik krivec je tudi dosežek dirkalnika, saj je leta 2019 Pierre Gasly z njim osvojil drugo mesto na veliki nagradi Brazilije in to le osem dirk po odhodu iz Red Bulla, zgodaj v sezoni pa je Albon dosegel solidno šesto mesto na veliki nagradi Nemčije. Kljub spremembi dirkačev sedež ostaja oblikovan po meri Gaslyja, ohranjena je tudi celotna Toro Rosso poslikava – ostaja zadnji Toro Rosso dirkalnik, pred preimenovanjem ekipe v AlphaTauri.

Dotičen STR14 ima sicer eno majceno težavico. V osnovi gre za kompleten dirkalnik z delujočim menjalnikom, vsemi hladilniki, DRS sistemom, zavornim sistemom in originalnim volanom, vendar s pomanjkanjem bistva. Odstranili so namreč njegovo srce, Hondin 1,6-litrski turbinsko podprt V6 motor, hidravličen sistem in nadzorno enoto motorja. Za resnično premožne to nebi smela bit prevelika finančna ovira, le izredno težko je najti primeren pogonski sklop. Lahko pa namesto dirkanja, postane ekstravagantna osrednja točka garaže ali dnevnega prostora.

Žiga Kolman
foto: RaceCarsDirect.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button