AvtomobilizemNovice

Prispela je nova Opel Frontera

Frontera nove generacije je postala blagi mestni SUV.

Opel razkriva prve uradne fotografije novega prerojenega SUV-ja Frontera, s katerim vstopajo v sveže poglavje v zgodovini podjetja. Frontera bo od samega začetka prodaje na voljo s povsem električnim pogonskim sklopom ali blago-hibridnim motorjem, s čimer bodo ugodili širši publiki. Moderna Frontera obljublja mešanico robustne oblike ter sodobnih linij ter moderno in prostorno notranjost.

Pri Oplu novo Frontero opisujejo kot idealno vozlo za mestna in primestna območja, saj kupcem ponuja edinstveno izkušnjo polnjenja. SUV se ponaša z robustno interpretacijo Oplove oblikovalske filozofije, s pokončno sprednjo silhueto in izrazitimi proporci. Kultni Oplov emblem je v ospredju vdrzne in prepoznavne maske Vizor, ki se brezhibno povezuje z žarometi Eco LED. V notranjosti Frontera ponuja kombinacijo premišljenega dizajna in praktičnosti, saj prostorno kabino bogatijo široki horizontalni dekorji. Popolnoma digitalni kokpit Pure Panel z dvema velikima zaslonoma, postaja za pametni telefon in funkcija Intelli-Seat prispevajo k sodobni in udobni izkušnji v notranjosti. Postaja za pametne telefone uporabnikom omogoča upravljanje infozabavnega sistema vozila prek mobilne naprave, sedež Intelli-Seat pa zagotavlja izjemno udobje, zlasti na dolgih potovanjih.

Frontera ponuja številne pametne rešitve za povezljivost in udobje, vključno z ohlajenim brezžičnim polnilnikom in številnimi priključki USB za polnjenje naprav. Prilagodljive možnosti shranjevanja, kot so sredinska konzola s pasovi in integrirani žepi za pametne telefone, povečujejo uporabnost za potnike. Z več kot 460 litri prtljažnega prostora, kar je mogoče razširiti na 1.600 litrov s položeni zadnjo klopjo, Frontera ponuja veliko prostora za tovor. Dodatno vsestranskost zagotavljata zadnja klop, deljiva v razmerju 60 : 40, in opcijski funkcionalni strešni nosilci z nosilnostjo kar 200 kilogramov.

Področje pogona bo Frontera zastopala s povsem električnim in 48-voltnim blago-hibridnim pogonskim sklopom. Kakšni natančneje bodo sistemi še ni znano, vendar je glede na ostale člane Oplovega portfelja pričakovati uporabo preizkušenega 1,2-litrskega bencinskega trivaljnika v povezavi s kompaktno baterijo in elektromotorjem. Električna različica pa bi lahko premogla baterijo z vsaj 54 kWh kapacitete in elektromotor s 115 kW (156 KM). Ne glede na izbrani pogonski sklop, Frontera obljublja visoko raven užitka v vožnji z optimiziranim upravljanjem karoserije in značilnimi voznimi lastnostmi tudi pri visokih hitrostih. Nova Frontera združuje ekspresivno obliko, pametne rešitve in trajnostne pogonske sklope, s čimer zadovoljuje širok krog kupcev in potrjuje Oplovo zavezanost elektrifikaciji.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button