AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prispela je druga električna Honda e:Ny1

Honda širi svoje interese elektrifikacije z novim električnim SUV-jem.

Honda se je na evropskem medijskem dogodku v Offenbachu v Nemčiji predstavila z novim povsem električnim modelom e:Ny1, ki bo njihov drugi električni model in bo z večjo prostornostjo ter večjim dosegom izpolnil vse potrebe kupcev v segmentu B.

Novi e:Ny1 navdušuje s svežim, vendar prepoznavnim oblikovanjem, saj si veliko potez deli z novim HR-V in najnaprednejšo tehnologijo, ki jo trenutno premore Honda. Z novim električnim križancem želijo dostaviti izdelek z zabavno vozno dinamiko, prefinjenim udobjem in intuitivno vsestransko uporabnostjo. Oblikovno torej gradi na HR-V, z rahlimi spremembami sprednje maske, sprednjega odbijača, zadnjega odbijača in preoblikovane osvetlitve na zadku, hkrati dodaja novo identiteto z belo obarvanimi oznakami »H« ter napisom »Honda«, namesto klasičnega logotipa.

S skupno dolžino 4.390 mm in medosno razdaljo 2.610 mm ponuja zadostno prostornost v notranjosti ter v prtljažnem prostorju, ki je s 346 litri za 10 odstotkov večji od hibridnega HR-V. Sicer je do nekaterih sprememb prišlo tudi v kabini, kjer se nahaja v celoti preurejena sredinska konzola s hitrimi fizičnimi gumbi, dodatnimi shranjevalnimi prostorčki in brezžično polnilnico mobilnih naprav, sredino armaturne plošče krasi pokončen 15,1-palčni informacijski zaslon na dotik, pred voznikom pa so nameščeni 10,25-palčni digitalni merilniki.

Novi e:Ny1 za osnovo uporablja moderno Hondino platformo e:N Architecture F s spredaj nameščenim elektromotorjem, ki se osredotoča na tri poglavitne lastnosti – struktura karoserije z visoko togostjo, nizko težišče in izpiljena aerodinamika dna vozila. Za pogon novega e:Ny1 skrbi visokozmogljiv sklop z integriranim elektromotorjem in menjalnikom, ki ustvari 150 kW (204 KM) in 310 Nm navora, nalogo dovajanja energije opravlja litij-ionska baterija s kapaciteto 68,8 kWh. Z enim polnjenjem lahko po merjenju WLTP prevozimo do 412 kilometrov, hitro polnjenje z enosmernim tokom pa lahko baterijo od 10 do 80 odstotkov oskrbi v 45 minutah.

“E:Ny1 je logičen naslednji korak na naši poti elektrifikacije v Evropi,” je dejal Tom Gardner, višji podpredsednik družbe Honda Europe. “Naša razvojna filozofija združuje inteligentno tehnologijo usmerjeno kupcu, s čudovitim dizajnom in zabavno dinamiko vožnje. Najnovejši SUV je zgled Hondine zavezanosti elektrifikaciji in naslednji korak na tej poti.” Začetek prodaje drugega Hondinega električarja je predviden letos poleti, ko bodo znane tudi cene, prve dostave bodo stekle proti koncu leta.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button