AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihajata poskočni ID. Buzz GTX in ID. Buzz s podaljšanim medosjem

Volkswagen potrjuje prihod več različic električnega kombija ID. Buzz.

Nemški gigant razkriva podrobnosti o prihajajočih variacijah električnega kombija ID. Buzz, med katerimi se bodo znašli športno obarvani GTX, izvedenka s podaljšanim medosjem in družinski sedemsedežnik.

Že nekaj časa vemo, da je v planu prihod poskočnega ID. Buzz GTX, kar potrjuje dražilna fotografija volana z napisom GTX. Čeprav manjkajo številni ključni podatki, privlačen športni volan z rdečimi šivi in rdečim okrasjem deluje izredno privlačno. Glede podrobnosti pogonskega sklopa se lahko obrnemo k sorodnem ID.4 GTX, z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom, ki zmore 220 kW (299 KM) in 460 Nm navora. Za dovajanje energije bo verjetno skrbela obstoječa baterija z uporabno kapaciteto 77 kWh in zalogo za vsaj 500 kilometrov avtonomije.

Ko smo ravno pri sklopih z dvema elektromotorjema, enak sistem bo prejel prostorni ID. Buzz s podaljšano medosno razdaljo, vendar s podobno zmogljivostjo kot ID.4 Pro s 195 kW (265 KM). Dodatni centimetri v medosju bodo omogočili vgradnjo največje baterije izmed vseh modelov na MEB platformi, s kapaciteto 111 kWh. Tretja nova različica bo ID. Buzz s sedemsedežno razporeditvijo in standardno medosno razdaljo. Na nadaljnje podrobnosti bomo morali še nekoliko počakati, saj je prihod novincev na trg pričakovan šele proti koncu leta 2023.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button