AvtomobilizemNovice

Prihajata pomlajeni Škoda Scala in Kamiq

Škoda bo kmalu predstavila prenovljeni različici dveh prodajnih uspešnic.

Škoda razkriva prve obrise zunanjosti prenovljenega para kompaktnih modelov, kombilimuzinske Scale in mestnega SUV-ja Kamiq. Prihajajoča osvežena modela bosta digitalno premiero doživela prvega avgusta, ponašata pa se s progresivnim pristopom oblikovanja in tehnološkimi dobrinami sposojenimi pri večjih sorodnikih.

Kamiq in Scala sta po štirih letih uspešne prodaje pripravljena na nujno preobrazbo, ki ju bo ohranila konkurenčna vse do konca življenjske dobe. Prenova se osredotoča predvsem na tehnološke izboljšave, hkrati prinaša nekaj svežine na področju oblikovanja, s poudarkom na prepoznavnih značilnostih. Pri obeh so preoblikovali žaromete, nekoliko polepšali odbijače in sprednjo masko. Vse skupaj zaokrožujejo sveže zasnovana aluminijasta platišča in napis Škod na prtljažnih vratih, ki postaja del nove identitete.

Scala bo kot že omenjeno izstopala z vitkejšimi žarometi, segajoč vse do maske, kar poudarja dinamično privlačnost, k čemur pripomore tudi sprednji odbijač z izrazitimi stranskimi zračniki. Novi sprednji odbijač ima dodatna stranska krila, ki delijo dovod zraka in izboljšajo športni videz avtomobila. Na zadku lahko opazimo bolj poudarjen difuzor in osvetlitev z novim grafičnim vzorcem. V nasprotju Kamiq prejema spremembe, s katerimi krepijo njegovo podobo kompaktnega SUV-ja. Sprednja dnevna osvetlitev je ožja, žarometa sta ločena, mreža maske ima več kromiranih elementov, spodnji del odbijača ima izrazito zaščito, kar se odseva tudi na zadnjem delu. Novosti na področju tehnologije in pogonov bomo spoznali ob bližajoči se premieri.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button