AvtomobilizemNovice

Prihajajoča Honda Civic Type R z novi rekordom v Suzuki

Naslednja generacija Civica Type R dviga mejnik »hot-hatchov«, z rekordom na najzahtevnejši japonski stezi.

Aktualna generacija najbolj nabrušene različice kombilimuzinske Honde Civic, Type R, je prispela leta 2017 in takrat kot za šalo pometla z vso konkurenco. V zelo kratkem času, je postal najhitrejši avtomobil s sprednjim pogonom na številnih dirkališčih po svetu, med najbolj zloglasnimi je bil seveda rekord na Nürburgringu.

Nova generacija Type R, ki smo jo v zakamuflirani podobi prvič videli že lanskega oktobra, ima pred seboj izredno zahtevno nalogo. Da za svojim predhodnikom ne bo zaostajal, dokazujejo Hondine nove informacije, da so z novincem postavili nov rekordni čas na dirkališču v Suzuki, eni izmed najzahtevnejših stez na seznamu karavane Formule 1.

Avtomobil v zadnji razvojni fazi je, s 5,8 kilometrov dolgo pentljo zahtevnih zavojev, opravil v 2 minutah 23,130 sekundah, kar je za 0,873 sekunde hitreje od prejšnjega najhitrejšega časa. Ne sliši se kot velik dosežek, vendar si je prejšnji rekord lastila omejena serija Type R z nižjo maso in več aerodinamike, pri novem pa gre za popolnoma standardno serijsko različico.

Kljub objavi rekordnega dosežka, nam Honda še ne želi razkriti podatkov o pogonskem sklopu, ki je bil zaslužen za takšen podvig. Več informacij obljubljajo še v tem letu, preden novi Type R s koncem leta uradno odvrže pregrinjala. Hkrati bo v letošnjem letu stekla prodaja klasične oblike 11. generacije kombilimuzinskega Civica.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button