AvtomobilizemNovice

Prihajajoč karavanski Golf R brez kamuflaže

Prostorna družinska izvedenka strupenega Volkswagen Golf R se mudi na zimskem testiranju.

Konec lanskega leta predstavljenemu kombilimuzinskemu Golfu R, se bo v kratkem pridružil še prostornejši karavan. Trenutno prestaja obsežno testiranje, medtem si lahko prvič pobliže ogledamo, kaj bo prinesla osma generacije najbolj zmogljivega Golfa Variant.

Seveda si večino oblikovnih značilnosti deli s sorodno kombilimuzino, vse od agresivnejših odbijačev, do večjih zračnih odprtin. Prejel je zaščitne modro obarvane zavorne čeljusti in nadvse pomembne štiri izpušne cevi na zadku. Testni primerek je opremljen še z vlečno kljuko, kar pomeni da bo Golf R primeren tudi za vleko tovora. Nobeno presenečenje, glede na dano zmogljivost 2-litrskega turbo štirivaljnika, ki proizvede 320 KM in 420 Nm navora. V povezavi s sedemstopenjskim DSG menjalnikom in štirikolesnim pogonom se običajni Golf R do stotice požene v 4,7 sekundah, zaradi povečane mase in dimenzij, bo karavan slabi dve desetinki počasnejši.

 

Povsod drugod lahko pričakujemo enak R tretma, 15 mm nižje športno vzmetenje, napreden vektoring navora in Vehicle Dynamics Manager, ki upravlja elektronsko nadzorovan diferencial ter adaptivne blažilnike. Med dodatki se bo verjetno znašel tudi R-Performance paket, z maksimalno hitrostjo povišano iz 250 na 270 km/h, večjimi 19-palčnimi platišči, večjim zadnjim krilcem in programom za driftanje.

Največja prednost Golfa R Variant bo praktičnost, običajen Golf karavan osme generacije ponuja do 611 litrov prtljažnega prostora, ta je sicer na voljo le s sprednjim pogonom. Zaenkrat še ni znano, če sistem 4MOTION in večtočkovno vpetje zadnjega vzmetenja posegata v prostornino prtljažnika. Premiera karavanskega Golfa R se bo odvila še letos, cena za osnovnega pa bi lahko presegla 50 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button