AvtomobilizemNovice

Prihajajoč karavanski Golf R brez kamuflaže

Prostorna družinska izvedenka strupenega Volkswagen Golf R se mudi na zimskem testiranju.

Konec lanskega leta predstavljenemu kombilimuzinskemu Golfu R, se bo v kratkem pridružil še prostornejši karavan. Trenutno brez kakršnekoli kamuflaže prestaja zimsko testiranje. Tako si lahko prvič pobliže ogledamo, kaj bo prinesla osma generacije najbolj zmogljivega Golfa Variant.

Seveda si večino oblikovnih značilnosti deli s sorodno kombilimuzino, vse od agresivnejših odbijačev, do večjih zračnih odprtin. Prejel je zaščitne modro obarvane zavorne čeljusti in nadvse pomembne štiri izpušne cevi na zadku. Testni primerek je opremljen še z vlečno kljuko, kar pomeni da bo Golf R primeren tudi za vleko tovora. Nobeno presenečenje, glede na dano zmogljivost 2-litrskega turbo štirivaljnika, ki proizvede 320 KM in 420 Nm navora. V povezavi s sedemstopenjskim DSG menjalnikom in štirikolesnim pogonom se običajni Golf R do stotice požene v 4,7 sekundah, zaradi povečane mase in dimenzij, bo karavan slabi dve desetinki počasnejši.

Povsod drugod lahko pričakujemo enak R tretma, 15 mm nižje športno vzmetenje, napreden vektoring navora in Vehicle Dynamics Manager, ki upravlja elektronsko nadzorovan diferencial ter adaptivne blažilnike. Med dodatki se bo verjetno znašel tudi R-Performance paket, z maksimalno hitrostjo povišano iz 250 na 270 km/h, večjimi 19-palčnimi platišči, večjim zadnjim krilcem in programom za driftanje.

Največja prednost Golfa R Variant bo praktičnost, običajen Golf karavan osme generacije ponuja do 611 litrov prtljažnega prostora, ta je sicer na voljo le s sprednjim pogonom. Zaenkrat še ni znano, če sistem 4MOTION in večtočkovno vpetje zadnjega vzmetenja posegata v prostornino prtljažnika. Premiera karavanskega Golfa R se bo odvila še letos, cena za osnovnega pa bi lahko presegla 50 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Auto Express

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button