AvtomobilizemNovice

Prihajajo tri nove električne Škode

Škoda bo svojo električno ponudbo do leta 2026 povečala na šest modelov.

Škoda je trenutno v polnem zagonu, saj vztrajno širijo svoje načrte na področju električne mobilnosti. Češka znamka avtomobilov bo v prihodnjih nekaj letih svoj portfelj električnih vozil povečala s štirimi povsem novimi električnimi modeli in dvema posodobljenima članoma družine Enyaq, tako bodo imeli v ponudbi že šest baterijsko-električnih avtomobilov.

Obsežni načrti za seboj potegnejo izdatne investicije, skupno bodo do leta 2027 v razvoj električne mobilnosti vložili 5,6 milijarde evrov. Pomembno vlogo pri širjenju sodobne mobilnosti bodo manjši dostopnejši modeli, kar bodo rešili s prihodom malega električnega SUV-ja, nekoliko večjega kompaktnega SUV-ja z imenom Elroq, prostornega električnega karavana in velikega sedemsedežnega SUV-ja, katerega so napovedali s konceptom Vision 7S. Na ta način bodo ponudili tudi raznovrstno izbiro, ki bo ustrezala različnim željam kupcev.

Kljub močnem prehodu na popolnoma električni pogon, bodo še nekaj let ostali zvesti motorjem z notranjim izgorevanjem, seveda s podporo blago-hibridne in priključno-hibridne tehnologije. V letošnjem letu bodo predstavili novi generaciji modelov Superb in Kodiaq, v prihodu so prav tako prenovljeni Octavia, Kamiq ter Scala. »Do leta 2026 bodo naši novi baterijski električni modeli pokrivali vse segmente vozil, ki so pomembni za naše stranke. Strankam bomo zagotovili sredstva za raziskovanje sveta v stilu – trajnostno, varno in samozavestno, z izdelki z našim novim oblikovalskim slogom Modern Solid,« je v napovedniku dejal Martin Jahn, član Škodinega odbora za trženje.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button