AvtomobilizemNovice

Prihaja zadnji Lamborghini Aventador, ki bo na voljo kar na dražbi

VIDEO: Veliki bik se poslavlja.

Tako bi zares strnjeno povzeli slovo Lamborghinijevega modela Aventador, ki se bo umaknil elektrificiranim naslednikom. Poslednji model bo karoserijsko gledano Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé, zastavonoša svoje modelne serije.

Vodilni pri znamki so se odločili, da bodo zadnji sestavljeni avtomobil odeli v prav posebno karoserijsko barvo, ki sta jo zasnovala digitalna umetnika Krista Kim in Steve Aoki. Omenjeni dvojec je poskrbel tudi za digitalno repliko vozila v smislu digitalnega NFT (nezamenljivi žeton) – za vse virtualne zbiratelje, trend ki je v zadnjem obdobju obnorel svet.

 

Mi se raje osredotočimo na fizično vozilo, katerega bistvo je atmosferski V12 agregat s 780 KM pri 8.500 vrtljajih na minuto. Dovolj, da vas do stotice katapultira v zgolj 2,8 sekunde. Ekskluzivni Aventador bo kot zadnji svoje vrste novega lastnika iskal šele septembra, zato brž z vplačili iger na srečo ali le rezervacijo vsote za omenjeno dražbo, ki jo bo ob začetku koledarske jeseni gostila dražbena hiša RM Sotheby’s.

Blaž Likovič
foto: Lamboghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button