AvtomobilizemNovice

Prihaja vroči Nissan Nismo Z

Nismo bo v zbirko športnih modelov dodal novega Z.

Vse ljubitelje športnih avtomobilov iz dežele vzhajajočega sonca letos čaka čudovita novica, saj je Nissan novega Z predal v roke hišnega motošportnega oddelka Nismo, ki pripravlja nabrušeno različico, s katero bodo nastopili proti koncu letošnjega poletja.

Na Youtubeu so objavili dražilni posnetek, kjer se predstavlja zmogljivejša različica novega športnika Z, prilagojena za več užitkov na dirkaški stezi in z nastopaškim dinamičnim oblikovanjem v slogu preostalih Nismo izdelkov. Kako je bo dejansko imenoval končni produkt še ni znano, a zaenkrat so ga poimenovali kar Nismo Z, ki bo nov vznemirljiv mejnik v več kot petdesetletni tradiciji kultnega športnika. Da bi dvignili še več prahu, so za volan novega Nismo Z posadili trikratnega prvaka v Formuli Drift, Chrisa Forsberga, ki je z največjim veseljem skuril pnevmatike.

Sicer na tehnične področju ne gre pričakovati korenitih sprememb, v nosu bo verjetno ostal 3-litrski V6 podprt z dvema turbinama, vendar s preko 400 konjskimi močmi. Nadejamo si izostritev nastavitev vzmetenja, menjalnika in zavornega sistema, prav tako bo Nismo Z pospremljen s prepoznavnim rdečim športnim okrasjem, agresivnejšimi odbijači, novim zadnjim krilcem, lahkimi platišči ter nenazadnje školjkastima Recaro sedežema v notranjosti.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button