AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja prvi Volvov enoprostorec EM90

Volvo bo kitajske kupce privabil z velikim premijskim električnim enoprostorcem.

Volvo se podaja na nova pota, onkraj meja SUV-jev, saj bodo proti koncu letošnjega leta predstavili svoj prvi električni premijski enoprostorec pod oznako EM90. Z njim bodo razširili ponudbo prostornih družinskih modelov, kjer lahko trenutno izbiramo le med SUV-ji in karavani.

Pri švedskem avtomobilskem podjetju svojo prihajajočo stvaritev opisujejo kot premikajoči se prostor, kjer se lahko povežete z najdražjimi, ustvarjate, se sprostite ali delate. Vsekakor gre tu za veliko marketinškega napihovanja, a glede na pretekle in aktualne izdelke lahko pričakujemo prostornega električarja s prijetnim ambientom švedske dnevne sobe v notranjosti. Prihajajoči EM90 želi na novo ustvariti doživetje potovanja od točke A do točke B, s svojo prostornostjo pa bo igral predvsem na ušesa kitajskih kupcev.

Volvo zaenkrat ne razkriva nobenih podrobnosti, le dražilno fotografijo s ptičje perspektive, s katere lahko razberemo, da gre vsekakor za velik avtomobil z dolgim nosom, ki po navadi ni značilen za enoprosotorce, zajetno panoramsko streho, drsna vrata in značilen svetlobni vzorec na zadku. Če bodo pod površjem uporabili enako zasnovo kot pri EX90, potem lahko pričakujemo veliko baterij s kapaciteto 111 kWh, ki odklene do 600 kilometrov dosega in pogon sestavljen iz dveh elektromotorjev s skupno močjo 380 kW (517 KM) ter 910 Nm navora. Volvo EM90 bo na svetovnem trgu debitiral 12. novembra letos, istočasno bodo začeli sprejemati prednaročila na Kitajskem.

Žiga Kolman
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button