AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja prvi električni Range Rover

Merilo prestiža med SUV-ji kmalu z okolju prijaznejšim pogonom.

Range Rover odpira naročila za težko pričakovano novo električno različico znamenitega SUV-ja, s katerim bodo postavili nov mejnik znamke na poti do elektrifikacije ponudbe. Po uspešnem nastopu nove generacije Range Roverja leta 2021 in velikem povpraševanju, so se odločili odpreti čakalno vrstno za naslednjo stopnjo v razvoju, ki prinaša izvedenko s popolnoma električnim pogonom. Ta bo kljub spremenjenemu okovju ohranila ikonično zunanjo podobo in zmogljivosti, hkrati pa bo uvedla ničelne izpuste emisij.

Prihajajoči električni Range Rover bo nadaljeval zgodbo premijskega SUV-ja, oblikovanega, zasnovanega in izdelanega v Združenem kraljestvu na modularni vzdolžni arhitekturi (MLA). Ob prihodu bo obogatil ponudbo, ki že vključuje elektrificirane različice, kot so blagi in priključni hibridi, ter tako zagotovil celovito paleto za različne vrste kupcev. Električni SUV obljublja zmogljivost, primerljivo z vodilnim modelom Range Rover V8, in izkorišča Land Roverjevo strokovno znanje na področju terenskih zmogljivosti.

Električni Range Rover je ma stopnji zahtevnega testiranja, vključno s fizičnim preizkušanjem prototipa, da bi zagotovili sloves najtišjega in najbolj prefinjenega Range Roverja doslej. Testiranje zajema obisk svetovnih lokacij z različnimi pogoji, pri čemer se osredotočajo na robustnost električnega pogona, vzdržljivost baterije, delovanje podvozja in dinamiko toplotnega razbremenjevanja.

Baterije in električne pogonske enote za Range Rover Electric bodo izdelovali v novem proizvodnem centru za električni pogon družbe Jaguar Land Rover v Wolverhamptonu, kar je v skladu z zavezanostjo elektrifikaciji in dosegu ogljične nevtralnosti do leta 2039.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button