AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja posodobitev za električno Kio e-Soul

Posodobitev ameriške bencinske različice napoveduje osvežitev električne izvedenke.

Kia je razkrila sveženj posodobitev za praktičnega Soula za severnoameriški trg, kar nam ponuja najboljši vpogled v pričakovano osvežitev evropskega električno gnanega modela. Soul se namreč v ZDA prodaja izključno z bencinskim pogonom, medtem ko je na stari celini na voljo zgolj kot električni e-Soul.

Prenova ameriškega modela se ponaša s številnimi kozmetičnimi popravki sprednjega dela, saj je nekoliko spremenjena okrasitev maske, Kiin logotip se je s pokrova motorja pomaknil na povezovalni element med žarometoma, ki sta prav tako rahlo preoblikovana. Ob straneh bistvenih sprememb ni, z izjemo novega oblikovanja platišč, več se dogaja na zadku, kjer je nov svetlobni zapis zadnjih svetil, odsevnika sta sedaj nameščena pokončno, izpušni sistem pa je na sredini odbijača.

Čeprav v kabini sprva ni opaziti drastičnih sprememb, ob natančnejšem prečesavanju najdemo nove zračne reže klimatske naprave in nove gumbe kontrolne enote, nove okrasne elemente ter v celoti digitalizirane merilnike, katerim se pridružuje ohranjen 10,25-palčni osrednji informacijski zaslon.

Za pogon aktualne Kie e-Soul skrbita dva električna pogonska sklopa. Vstopni premore 39,2 kWh baterijo, 100 kW (136 KM) elektromotor in 276 kilometrov dometa, zmogljivejšega pa sestavljata 64 kWh baterija ter 150 kW (204 KM) elektromotor, z največ 452 kilometrov dometa. Če se bodo ob oblikovni prenovi odločili posodobiti pogonske sisteme, lahko pričakujemo enake izboljšave kot pri novi generaciji Kie e-Niro, ki prihaja naslednje leto.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button