AvtomobilizemNovice

Prihaja omejena serija David Brown Minija Marshall Edition

David Brown Automotive razkriva nov projekt, v sodelovanju z britanskim avdio podjetjem Marshall Amplification.

David Brown Automotive se pripravlja na razkritje nove omejene »restomod« serije klasičnega Minija, z unikatnimi stilskimi okrasitvami in nadgradnjami v sodelovanju s podjetjem Marshall. V letošnjem letu britansko avdio podjetje praznuje 60. letnico, zato je takšen projekt več kot primerno darilo za obeležitev dogodka.

Navdahnjenost s strani Marshalla je opazno nemudoma, saj so prerojenemu Miniju namenili zlato obarvano sprednjo masko, ki imitira njihove ikonične retro ojačevalce. Predstavitveni primerek je odet v kovinsko sivo barvo, a na izbiro bodo tudi drugi odtenki, ekskluzivni za Marshall Editon. Zlata tematika se nadaljuje v notranjosti, kjer so enako obarvani elementi armaturne plošče, stopalke, šivi in obrobe usnjenih sedežev. Za dodatno popestritev so v naslon sedežev všili logotip Marshalla. Pričakovano bo posebni Mini deležen tudi avdio nadgradnje z novim zvočnim sistemom.

Kot pri ostalih Mini Remastered modelih, bodo za osnovo uporabili popolnoma obnovljeno školjko klasičnega Minija, z rahlo spremenjeno zunanjo podobo in bogatejšo kabino. Pri David Brown Automotive vsak izdelek modernizira z vgradnjo sodobnega informacijskega sistema z zaslonom na dotik, LED osvetlitvijo, električno pomičnimi stekli in uporabo brez ključa (keyless), za enostavnejše vsakodnevno sobivanje.

Druga pomembna sestavina pravega prerojenega klasika je izboljšan pogonski sklop, ki ne manjka niti pri Marshall Edition Miniju. Motor si je izposodil pri visoko zmogljivi različici Oselli, katero poganja 1.450 kubični motor serije A, z dvojnima SU uplinjačema in 123 konjskimi močmi, kar je dovolj, da se malček s petsopenjskim ročnim menjalnikom in sprednjim pogonom do stotice požene v 7,8 sekundah.

Dirkaško nastrojeni Oselli Edition je kljub modernizaciji tehtal le 700 kilogramov, najnovejši član unikatne družine pa bo zaradi zvočnih dodatkov, povsem verjetno pridobil kakšen kilogram. Čeprav Marshall Edition ne bo pravi ulični dirkač, mu bodo vseeno namenili odlične AP Racing štiribatne zavore in nastavljivo Bilstein vzmetenje za več dinamičnega užitka.

Kakšno ceno bodo pri David Brown Automotive namenili novi omejeni seriji Minija še ni znano, vendar se zna gibati v okolici 100 tisočakov, na kolikor so ocenili izvedenko Oselli s 60 primerki. Za vsak prodan model bodo delež izkupička namenili organizaciji Music Trust Venue, ki skrbi za obnovo britanske neodvisne glasbene scene po pandemiji.

Žiga Kolman
foto: David Brown Automotive

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button