AvtomobilizemNovice

Prihaja novi najmanjši Lexus LBX

Lexus se podaja v popularen segment kompaktnih križancev.

Lexus draži s fotografijami prihajajočega novega modela LBX, ki bo predstavljal vstopnico v svet prestižne japonske znamke. Kompaktni križanec bo svetovno premiero doživel 5. junija na znamkini urandi spletni strani.

Kaj vse lahko pričakujemo od novinca še ni znano, vendar številni poznavalci predvidevajo sorodnost z uspešnim Toyotinim modelom Yaris Cross, ki sedi na hišni platformi TNGA-B, za pogon pa bo skoraj verjetno skrbel hibridni sklop z brezstopenjskim CVT menjalnikom, kot je že tradicija znamke Lexus. Na področju oblikovanja gre pričakovati nadaljevanje svežega oblikovalskega sloga s tankima LED žarometoma spredaj, zglajeno sprednji masko, elegantnimi linijami in vzdolžno osvetlitvijo na zadku, podobno kot smo že videli na večjem modelu RX.

Kateri segment bo lovil novi LBX še ne vemo, a črka B v imenu bi lahko pomenila vstop v kompaktni segment B, ki je na evropskih tleh že dobro zapolnjen z avtomobili, kot so Volkswagen T-Cross, Renault Captur in Hyundai Kona, zaradi svoje premijske narave pa bo segal bolj po nekateri višje umeščenih konkurentih, kot je DS 3 ali morda celo Mercedes GLA.

Žiga Kolman
foto: Lexus

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button