AvtomobilizemNovice

Prihaja novi Mini John Cooper Works

Najbolj strupeni malček bo nastopil na izredno zahtevni 24-urni preizkušnji na zeleni pentlji.

Navdušenci nad kultno britansko znamko Mini in ljubitelji motošporta nestrpno pričakujejo premiero nove generacije strupenega John Cooper Works (JCW), ki se bo predstavil na letošnji 24-urni dirki na Nürburgringu. Eden najzahtevnejših dirkaških dogodkov voznike in ekipe izzove v naporni celodnevni bitki na znameniti progi Nürburgring-Nordschleife, kjer preizkusijo svojo hitrost, spretnost in zanesljivost.

Novi Mini JCW z bencinskim motorjem bo debitiral zakrit v unikatni kamuflaži, ki je delo Minineve oblikovalske ekipe in je poklon ikoničnim rdeče-belim barvnim shemam klasičnih modelov v motošportu iz 60. let prejšnjega stoletja. Novi model, s katerim bodo uradno nastopili jeseni, predstavlja pomemben mejnik v mešanici inovacij in dediščine. Novi JCW bo na voljo tako v bencinski, kot popolnoma električni različici, s čimer bodo zadostili potrebe in želje različnih profilov kupcev.

Predstavitveni dirkalnik bo krasil značilen logotip številke 37, ki spominja na zgodovinsko zmago modela Mini Cooper S na Rallyu Monte Carlo leta 1964, s čimer obeležuejo 60 let dosežka in utrjujejo bogato tradicijo v motošportu. Novi Mini JCW z dirkaško številko 317, pod okriljem zasebnega moštva Bulldog Racing iz Nürburga, bo v kategotiji SP 3T sodeloval na zahtevni dirkaški preizkušnji. Drugi udeleženec bo edinstveni črno obarvani Mini JCW  s številko 474 z ročnim menjalnikom. Posebni primerek je svojo spretnost dokazal z uvrstitvijo na stopničke na lanski izvedbi dirke v kategoriji VT-2, s čimer je utrdil svoj status postavnega tekmovalca na vzdržljivostnih dirkah.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button