AvtomobilizemNovice

Prihaja novi Mercedes-AMG G63 4×42

V javnost so pricurljale prve fotografije druge generacije ultimativnega brezpotnega razred G.

Mercedesu so pobegnile skrivne fotografije novega AMG G63 4×42, najbolj zmogljive oblike utrjenega terenca, ki bo zlahka opravil še s tako zahtevnimi ovirami. Razkritje je sicer potekalo za izbrano publiko ekskluzivnega kluba Mercedes G-Class Private Lounge, kjer je ušla tudi bistvena skrivnost nove generacije 4×42.

Če je predhodnika poganjal povsem standarden osemvaljnik s skromnimi 421 konjskimi močmi, se novi model ponaša s polnovrednim 4-litrskim biturbo AMG motorjem, ki ponuja 585 KM in kar 850 Nm navora. Vsa energija se preko devetstopenjskega samodejnega menjalnika ves čas prenaša na vsa štiri kolesa. Kljub dodatni masi in še bolj oškodovani aerodinamiki, se do stotice G63 4×42 požene v 4,5 sekundah.

Več moči bo brez dvoma pripomoglo pri kljubovanju zahtevnem terenu, a ključna prednost bo večja oddaljenost od tal, kar so dosegli z novima portalnima pogonskima osema in 22-palčnimi platišči obutimi v terenske pnevmatike, tako posebni razred G sedi kar 351 mm višje od standardne različice, vstopni kot znaša 45 stopinj, brodi lahko po 910 mm globoki vodi.

Razred G »na kvadrat« je najbolj oblikovno prilagodljiva posebna različica tega modela, saj ga bo mogoče popolnoma personalizirati. Kot zanimivost so zanj pripravili zanimivo zeleno karoserijsko barvo poimenovano po dirkališču Nürburgring, kar se vsekakor sklada s tematiko vozila mar ne? Zunanjost bo sicer izdatno obogatena še s strešnim nosilcem, lestvijo, karbonskimi podaljški kolesnih lokov, karbonskim strešnim krilcem in nadomestnim kolesom s karbonskim pokrovom.

Notranjost ostaja prestižna in bo potnike razvajala z nepopisnim udobjem kakovostnega Nappa usnja s kontrastnimi šivi, okrasnih elementov iz ogljikovih vlaken in povsem digitaliziranim voznikovim okoljem. Mercedes-AMG G63 4×42 je brezkompromisen, ekstravaganten in bo na voljo le omejen čas, navdušene kupce bo izžel za najmanj 250 tisoč evrov.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button