AvtomobilizemNovice

Prihaja novi DeLorean

Vrača se ikonični DeLorean DMC-12 prerojen v električni dobi.

DeLorean načrtuje veliko vrnitev, z razkritjem novega električnega avtomobila na letošnjem dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance, načrtovanim 21. avgusta. Preko socialnega omrežja Twitter so objavili dražilni posnetek, ki napoveduje prihod novega električarja, razvitega v sodelovanju z oblikovalsko hiši Italdesign – snovalci originalnega DMC-12.

Predstavnik DeLoreana je dejal, da so zelo navdušeni, saj bo naslednjo evolucijo znamke Delorean predstavljalo sodelovanje z Italdesign in avtomobil, ki bo napovedal njihovo vizijo prihodnosti. Če bo šlo dejansko za popolnoma nov model ali le električno preobrazbo klasičnega DMC-12 ostaja še ne znanka. Iz uradnega posnetka je mogoče razbrati enako obliko vetrobranskega stekla, dolg pokrov sprednji pokrov in galebja vrata, kot pri srebrni legendi televizijskih zaslonov. Prototip si prav tako deli enako karoserijo iz brušenega nerjavečega jekla.

Nekaj področij so sicer oblikovalci popeljali v novo dobo, predvsem sprednji del, s preoblikovano masko in novo osvetljeno oznako, razpotegnjeno po celotni širini. Največja sprememba bo brez dvoma pri pogonskem sklopu, namreč originalen model je poganjal 2,8-litrski V6 s skromnih 130 KM in 270 Nm navora, novi pa bo popolnoma električen, čeprav še ni dorečeno kakšen ter s kolikšno zmogljivostjo.

Originalni DeLorean DMC-12 je svojo slavo našel v znanstvenofantastičnih filmih Back to the Future (Nazaj v prihodnost) iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Medtem ko je avtomobil postal legenda velikih zaslonov je podjetje zapadlo v anale zgodovine, le nekaj let so uspeli obdržati proizvodnjo vozil, preden so jih pokopali finančni problemi in proizvodni zapleti. Novo življenje je DeLorean, vsaj ime, našel leta 1995 pod okriljem lastnika Stephena Wynne, ki je preostanek inventarja uporabil za začetek prenove podjetja s sedežem v Teksasu.

Žiga Kolman
foto: DeLorean Motor Company

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button