AvtomobilizemNovice

Prihaja nova superšportna Alfa Romeo 6C

Alfa Romeo iz polic vrača ime 6C.

Alfa Romeo je ljubitelje na Instagramu navdušila s skritim dražilcem prihajajočega novega zastavonoše, ki bo povsem verjetno superšportni model, na kar namiguje ime 6C razkrito na koncu posnetka.

Čeprav je Alfa Romeo vzpostavila plane za električno prihodnost, saj želijo od leta 2027 dalje izdelovati le električne avtomobile, bodo pred tem izdelali še zadnje slovo od dobrih starih bencinskih motorjev v obliki superšportnega modela. Obljubljajo navdušujočo podobo, visoko ceno in ekskluzivne številke.

Kratek izsek videoposnetka prikazuje zadnjo luč novega športnika, ki deluje kot združitev števila 6 in črke C. Ime 6C je pred časom že krasilo Alfe Romeo med letoma 1927 in 1954, sodobna reinkarnacija pa se bo oblikovno bolj spogledovala z nekoliko mlajšim modeloma 33 Stradale iz šestdesetih let. Seveda bo opaziti tudi podobnosti z modeloma 4C in 8C iz moderne dobe.

Pri novem 6C lahko pričakujemo sredinsko namestitev motorja, lahkotno karbonsko zasnovo, elegantne poteze in značilna platišča telefonske številčnice. Poslednjega Alfinega športnika z klasičnim motorjem bo verjetno poganjala evolucija poznanega 2,9-litrskega V6 z dvema turbopolnilnikoma iz Giulie GTAm, ki že zmore 540 KM, vendar se v njem skriva še veliko več potenciala. Premiera novega 6C naj bi se zgodila že v letošnjem letu.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button