AvtomobilizemNovice

Prihaja prelomna nova generacija Bentleyja Continental GT

Četrta generacija ultimativnega GT ja bo prinesla ogromno sodobnih tehnologij in svež pogonski sklop.

Bentley bo junija predstavil četrto generacijo modela Continental GT s povsem novim hibridnim pogonskim sklopom Ultra Performance Hybrid. Nova generacija avtomobila, ki je postal pojem grand tourerjev, bo razvajal z močjo 782 KM in 1000 Nm navora, hkrati bo mogoče 80 kilometrov prevoziti povsem neslišno. S temi lastnostmj postaka najmočnejši, najbolj dinamično sposoben in trajnostno usmerjen Bentley v 105-letni zgodovini podjetja.

Novi Continental GT je oborožen z najnovejšo tehnologijo nadzora podvozja, kamor spadajo aktivni štirikolesni pogon z vektoringom navora, štirikolesno krmiljenje, elektronski diferencial z omejenim zdrsom, 48-voltni električni aktivni nadzor proti zdrsu in napredni dvoventilski blažilniki. Obsežne izboljšave v kombinaciji s svežim oblikovanjem in novim naborom tehnologij pomenijo pomembno evolucijo modela, ki pooseblja sodobnost znamke Bentley.

Continental GT, ki je bil prvotno predstavljen leta 2002, je bil voditelj preobrazbe britanske znamke, saj je spodbudil desetkratno povečanje prodaje in na novo opredelil znamko prihajajoča leta. Oblikovanje in zmogljivost modela Continental GT sta se zgledovala po modelu Continental R Type iz leta 1952, najhitrejšem štirisedežnem avtomobilu tistega časa, ki je uveljavil koncept luksuznega Grand Tourerja. Continental GT je od svojega predhodnika prevzel ikonično visko zmogljivost, logotip in poševno strešno linijo.

Vpliv modela Continental GT je bil tako velik, da se je Bentleyjeva letna prodaja v štirih letih povečala s približno tisoč na več kot 10.000 vozil. Druga generacija, ki je bila predstavljena v Parizu leta 2010, je bila sprva opremljena z motorjem W12, dve leti kasneje so ponudbo obogatili s 4-litrskim V8 motorjem. Tretja generacija iz leta je bila zasnovana na novi platformi z novim motorjem, vzmetenjem, električno arhitekturo ter svežim oblikovalskim pristopom, s čimer je postavila nova merila v segmentu premijskih GT-jev.

V zadnjih 20 letih je Continental GT podiral hitrostne rekorde ter zmagal na številnih prvenstvih in vzdržljivostnih dirkah po vsem svetu. Je drugi najbolj priljubljen Bentleyev model za Bentaygo. V začetku prihodnjega leta bo v tovarni v angleškem Creweu ročno izdelan 100-tisoči primerek kultnega Grand Tourerja, kar bo še poudarilo njegovo trajno dediščino in nadaljnji uspeh na trgu luksuznih avtomobilov.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button