AvtomobilizemNovice

Prihaja nova Lancia Ypsilon HF

Z dirkalno različico Rally 4 se bodo vrnili tudi na svetovne relije.

Lancia je predstavila štiri ključne zgodbe, ki poudarjajo strateške poteze in prihodnje ambicije prerojene italijanske znamke. Napovedali so partnerstvo s podjetjem Cassina, prestižnim italijanskim proizvajalcem vrhunskega pohištva, čigar namen je okrepiti položaj znamke Lancia v premijskem segmentu in izkoristiti Cassinin sloves izvrstne izdelave.

Drugi del predstavitve je postregel z elegantno paleto izdelkov s konkurenčno finančno ponudbo. Namen te strategije je Lancio vrniti v središče trga, uravnotežiti množično privlačnost z občutkom ekskluzivnosti in tako omogočiti dostopnost kakovostnih in elegantnih vozil širšemu občinstvu.

Tretja pomembna napoved je bila potrditev prihoda poskočnega električnega modela Ypsilon HF, ki bo debitiral maja prihodnje leto. Ypsilon HF pooseblja Lancijin tekmovalni duh z električnim motorjem z 240 KM, ki omogoča pospešek do stotice v samo 5,8 sekunde, a ključna bo dinamika, za katero bodo poskrbeli znižano vzmetenje, razširjeni koloteki in karoserija po navdihu znamkinih ikoničnih športnih modelov. S prihajajočo športno kombilimuzino označujejo željo, da bogato dediščino združijo s sodobno tehnologijo in oblikovanjem. Malemu Ypsilonu HF bosta sledila še različici HF modelov Gamma in Delta.

Četrta zgodba govori o Lancijini vrnitvi v svet relija, kjer so nekdaj pustili ogromen pečat. Vrnitev bo zaznamoval Ypsilon Rally 4 HF, katerega poganja 1,2-litrski trivaljni turbobencinski motor z 212 KM, v povezavi s petstopenjskim mehanskim menjalnikom, ki moč preko diferenciala z delno zaporo prenaša na sprednji kolesi. S tem modelom bodo ustregli tako ljubiteljem relija, kot poklicnim voznikom. Lanciina dediščina na področju relija je več kot izjemna, saj je med drugim osvojila 15 naslovov svetovnega prvaka. Vrnitev v reli je poklon tej bogati preteklosti in znak Lanciinega trajnega tekmovalnega duha.

Ponovno so obudili značilen logotip HF, ki je bil prvotno predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 1960. Zgodovinski logotip z belimi velikimi črkami na črni podlagi z rdečimi sloni simbolizira neustavljivo zmogljivost in užitek v vožnji. Posodobljeni logotip ohranja bistvo izvirnika, vendar s sodobnim pristopom, usklajenim s sodobnimi ambicijami znamke.

Luca Napolitano, izvršni direktor znamke Lancia, je poudaril, da znamka ponovno oživlja svoj športni duh in nagovarja novo generacijo kupcev, ki cenijo bogato zgodovino in inovativno prihodnost znamke Lancia. Te napovedi skupaj poudarjajo Lancijino zavezanost k združevanju tradicije z inovacijami, krepitvi njene prisotnosti v premium segmentu in ponovnemu vstopu na prizorišče rallyja s prenovljeno močjo.

Žiga Kolman
foto: Lancia

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button