AvtomobilizemNovice

Prihaja nova Cupra SUV

Nov priključno-hibridni športni terenec bo v električnem načinu nudil do 100 kilometrov dometa.

Cupra draži z novim modelom, ki bo z letom 2024 vpeljal naslednjo generacijo hibridne tehnologije. Prve uradne fotografije je nedavni konferenci razkril direktor Seata in Cupra, Wayne Griffiths, razvidna je SUV-jevska oblika, a njegova razredna umestitev ostaja neznanka.

Gre za enega izmed štirih prihajajočih novih modelov v naslednjih nekaj letih, skupaj s popolnoma električnim Tavascanom, serijsko različico UrbanRebel, zasnovanega na manjši MEB Entry platformi in zadnjim še neimenovanim modelom, ki bi lahko povzel Shooting Brake karavansko obliko, kot sorodni Volkswagen Arteon.

Griffiths je razkril, da bodo novega SUV-ja poganjali blago-hibridni in priključno-hibridni motorji, izdelovali ga bodo vzporedno z Audije Q3 Sportback na Madžarskem. S 100 kilometri električnega dometa bodo postavili nov mejnik priključnih hibridov. Sicer bi lahko novinec zastopal popolnoma nov segment, saj so v lanskem letu dejali, da načrtujejo dva čisto nova modela, s katerima bodo razširili ponudbo.

Potrebno pa je upoštevati, da se z letom 2024, ko je načrtovan njegov prihod, izteka življenjska doba Atece. Njihov trenuten SUV v C-segmentu je kot Seat luč sveta ugledal leta 2016, dve leti kasneje so izdelali strupeno Cupra različico, s čimer so otvorili novo samostojno pot, zato bi bila zamenjava tega modela te velikosti naslednja smiselna stopnička.

Zaradi omenjene priključno-hibridne tehnologije in proizvodnje vzporedno z Audjem Q3 Sportback, obstaja velika možnost uporabe preoblikovane različice Volkswagnove MQB platforme, ki podpira vgradnjo večjega baterijskega sklopa, s katerim bodo dosegli želenih 100 kilometrov dometa. Kakorkoli, trenutno še nimamo dovolj podatkov o tem kaj sledi, se pa Cupri zagotovo obeta svetla prihodnost.

Žiga Kolman
foto: Cupra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button