AvtomobilizemNovice

Prihaja navita različica Cadillaca Escalade

Escalade pete generacije bo kmalu dobil svojo zmogljivo različico s kompresorsko podprtim V8 motorjem.

Cadillacov gromozanski luksuzni SUV, bo prvič v zgodovini prejel visoko zmogljiv tretma z oznako V, kar že nosijo nekateri znameniti modeli, kot je najnovejši CT5-V Blackwing. Kako zelo športnega bodo lahko naredili 2,6 tone težkega in 5,4 metrov dolgega Escalade je vprašljivo, vendar z veseljem pričakujemo rezultate.

Ameriška znamka prestižnih avtomobilov nas trenutno še ne razvaja s tehničnimi podatki, vendar dražilni posnetek s Twitterja razkriva uporabo mogočnega osemvaljnika. V standardni obliki je Escalade že na voljo s 6,2-litrskim V8 s 420 konjskimi močmi, pri modelu V pa gre pričakovati vgradnjo kompresorsko podprte enote LT4, ki že rohni pod motornim pokrovom modela CT5-V.

Pri slednjem motor razvije 668 KM in 893 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 3,4 sekundah in doseg najvišje hitrosti preko 320 km/h. Takšnih številk zmogljivosti pri zajetnem SUV-ju ne gre pričakovati, povsem verjetno bodo omejili tudi moč motorja. Sicer bodo novo pridobljeno energičnost pospremili številni športno nastrojeni dodatki, kot so črna sprednja maska, nova odbijača, štiri izpušne cevi na zadku in delujoč difuzor.

Žiga Kolman
foto: Cadillac

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button