AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja najmočnejši Abarth doslej

Novi električni Abarth 600e bo zmogel 240 KM.

Abarth in Stellantis Motorsport sta sklenila prelomno sodelovanje pri razvoju najmočnejšega Abartha doslej. Sodelovanje je poklon bogati dirkaški zgodovini italijanske športne znamke in zavezanosti prenosu inovacij iz dirkališčih, v serijske avtomobile, za doseganje vznemirljive vozne izkušnje. Oddelek motošporta je sestavni del skupine Stellantis, ki skrbi za nadzor dirkaških dejavnosti v vseh blagovnih znamkah, oddelkih in hčerinskih družbah.

Partnerstvo združuje Abarthovo ustvarjalnost spreminjanja običajnega v izredno z Motorsportovim strokovnim znanjem na področju dirkanja in ustvarja platformo Perfo-eCMP, na temeljih obstoječe zasnove eCMP. Projekt visokozmogljivega električnega športnika izpod rok natančne skupine inženirjev in preizkuševalcev, odlikujejo napredne tehnologije, zmogljiv pogonski sklop in posebej prilagojeno podvozje.

Novi Abarth, najverjetneje pod imenom 600e, bo postal najmočnejši model v ponudbi s sistemsko zmogljivostjo 240 KM. Prav tako bo opremljen z naprednim zavornim sistemom z večjimi diski za večjo stabilnost in odvajanje toplote. Pnevmatike izdelane po navdihu dirkalnikov iz Formule E, zagotavljajo največji oprijem brez bistvenega vpliva na doseg. V enakem slogu združevanja udobja in športnosti je nastala notranjost, ki nudi sedeže z dirkaško ergonomijo in optimizirano podporo.

Abarthov prehod na elektrifikacijo kaže na zavezanost zmogljivosti in kljub vsemu ohranja močno povezavo s koreninami. Sodelovanje je usklajeno z uspehi podjetja Stellantis Motorsport v svetu Formule E, WRC, relija Dakar, Le Mansa in različnih dirkaških prvenstvih. Rezultat je združitev inovacij in izjemne zmogljivosti, s pridihom nostalgije italijanskih škorpijonov, ki postavlja nova merila v svetu električnih avtomobilov.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button