AvtomobilizemNovice

Prihaja najbolj strupen BMW M5 CS

Vodja oddelka BMW M je na Instagramu dražil z najmočnejšim M5 do sedaj.

Markus Flasch, vodja M oddelka, nam je na Instagramu postregel s kratkim dražilnim posnetkom prihajajočega najmočnejšega BMW M5. Obenem je uspel razkriti tudi zmogljivost 4,4-litrskega twin-turbo V8, ki bo v CS konfiguraciji ponujal 635 KM in preko 750 Nm navora. To ga v številkah postavi pred trenutno najbolj zmogljivega M5 Competition, tudi njegov pospešek do stotice bo zelo blizu treh sekund, končna hitrost pa bo presegala 300 km/h.

V primerjavi z M5 Competition je bil deležen 70 kilogramske diete, ki bo bistveno pripomogla k vozni dinamiki. Sicer še ni znano, kako so uspeli znižati maso, so pa potrdili vgradnjo dirkaških karbonskih sprednjih sedežev kot pri novem M3 in M4. Na posnetku so vidni unikatni zlato-bronasti poudarki, kot sta obroba maske in kovana platišča, standardne karbon-keramične zavore imajo rdeče obarvane čeljusti, žarometa pa sta v slogu BMW-jeve zgodovine obarvana rumeno.

Na nadaljnje podatke o vzmetenju, izpušnem sistemu in preostalih številkah zmogljivosti bo potrebno še počakati, premiero naj bi sicer M5 CS doživel že ta mesec. Pri ceni lahko pričakujemo precejšen poskok v primerjavi s standardnim M5, ki pri nas stane zajetnih 138.300 evrov.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button