AvtomobilizemNovice

Prihaja Jeep Avenger 4xe

Mali Avenger za pustolovce.

Jeep napoveduje prihod nove izvedenke 4xe za najmanjšega člana Avenger, s katero bodo razširili znamenito dediščino pustolovščin in inovacij. Avenger 4xe, ki temelji na uspehu povsem električnega modela, pooseblja zavezanost znamke zmogljivosti in elektrifikaciji.

Jedro modela Avenger 4xe je revolucionarna hibridna tehnologija 4xe, ki ponuja več kot le zmanjšanje emisij, saj zagotavlja električno izkušnjo vožnje na vseh terenih. Vključitev sistema za pogon na vsa kolesa povzdiguje značilne zmogljivosti Jeepov, saj zagotavlja odličen oprijem in terensko zmogljivost. S kombinacijo klasičnega motorja s 136 KM in dveh elektromotorjev z močjo 21 kW, ki lahko poganjata obe osi in na zadnji kolesi pošilaja kar 1.900 Nm navora, Avenger 4xe zaradi napredne tehnologije zagotavlja zanesljivo vožnjo ne glede na stanje napolnjenosti baterije.

Novi 48-voltni blago-hibridni pogonski sklop omogoča popolnoma električni način vožnje pri nizkih hitrostih, učinkovitost pa povečuje s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom e-DCS6 z dvojno sklopko in integriranim elektromotorjem. Jeepova zavezanost izbiri je očitna v liniji Avenger, ki ponuja raznovrstne možnosti pogonskih sklopov, menjalnikov in pogona na sprednji ali vsa štiri kolesa. Ne glede na to, ali vozniki raje uporabljajo napredno tehnologijo baterijsko-električnega sklopa, elektrificiran 48-voltni sistem ali tradicionalni benciski motor, Avenger ustreza različnim potrebam. Najzmogljivejši Avenger bo prodajno pot začel proti koncu letošnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button