AvtomobilizemNovice

Nova Ferrari Roma Spider je tik pred vrati

Dražilni posnetek napoveduje Ferrarija Roma z zložljivo streho.

Pri Ferrariju se pripravljajo na predstavitev novega modela z zložljivo streho ali po njihovo Spiderja, ki bo nastal na osnovi najdostopnejše Rome. Do sedaj sta razred kabrioletov s spredaj nameščenim V8 motorjem zastopala le California in Portofino, vajeti bo letos prevzela Roma Spider.

Veliko podrobnosti o novincu še ni znanih, a kaj veliko pretresljivega ne gre pričakovati, kot le poznano Romo s trdo zložljivo streho. Večkrat opažene testne mule kažejo na ohranitev elegantne linije klasične kupejevske Rome, ki je v osnovi tesno povezana s kabrioletom Portofino M, katerega bodo najverjetneje ob prihodu podobno umeščenega modela odmaknili s prodaje. Roma Spider bo globalno premiero doživela 16. marca, do takrat bo moral zadostovati kratek dražilni posnetek s Ferrarijevega Twitter profila.

Na samem področju zmogljivosti Rome Spider lahko pričakujemo ohranitev enaki sestavin kot pri kupeju. V osrčju torej bije 4-litrski V8 podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki ustvari 600 KM in 700 Nm navora, kar se preko bliskovitega osemstopenjskega dvosklopčnega samodejnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par. Pospešek do stotice v 3,4 sekundah bi lahko zaradi dodatne mase, ki jo doprinesejo potrebne ojačitve, nekoliko nastradal. V notranjosti bo verjetno enaka digitalna zasnova z 8,4-palčnim informacijskim zaslonom, 16-palčnimi digitalnimi merilniki in manjšim zaslonom za sovoznika, vse skupaj bodo povezali kakovostni materiali, kot so usnje, alkantara ter ogljikova vlakna.

Žiga Kolman
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button