AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja električni Jeep Wagoneer S

Največji električni Jeep bo zmogel vsaj 600 KM.

Znamenita ameriška znamka Jeep letošnje letošnje leto sega po pomembnih mejnikih na potu do elektrifikacije, saj bodo v zelo kratkem predstavili prvi globalni serijski električni model Wagonner S. Popolnoma električni Wagoneer S, ki bo predvidoma jeseni začel prodajno pot v ZDA in nato na ključnih mednarodnih trgih, se ponaša z ekskluzivnimi funkcijami, vključno s serijskim štirikolesnim pogonom 4xe.

Prelomni model za legendarno znamko zmogljivih terencev, bo obogateno z napredno tehnologijo, osredotočeno na izpolnjevanje vseh potrebnih lastnostih značilnih za Jeepe, hkrati bo ta zagotavljala impresivno zmogljivost s 600 KM in poskočnim pospeškom do stotice v približno 3,5 sekunde. Elegantna zunanja zasnova daje prednost aerodinamični učinkovitosti in izstopa s prepoznavno masko s sedmimi režami, z dodatkom LED osvetlitve.

Kot del Jeepove širše globalne pobude za elektrifikacijo novi Wagoneer S prispeva k preoblikovanju 4xe kot novi 4×4, kar je v skladu z vizijo znamke za doseganje svobode brez emisij. Strateški načrt je sestavni del podpore Stellantisovemu projektu Dare Forward 2030, ki si prizadeva za ničelne emisije ogljika in zavezanost okolju prijaznim rešitvam mobilnosti.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button