AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja električni Caterham Project V

Caterham vstopa v svet elektrike.

Caterham razkriva prve obrise prihajajočega električnega športnega modela Project V, s katerim se odmikajo od tradicije modelov Seven in vstopajo v novo obdobje.

Predstavitveni dražilec ne razkriva prav veliko, le nekaj podrobnosti sprednjega dela, kot so plavajoče linije in dnevna LED osvetlitev ob robovih. Del promocije je tudi bočna silhueta s poudarjenimi kolesnimi loki, ki ima veliko pridiha klasičnih italijanskih mojstrovin. Za to so zaslužni predvsem partnerji pri Italdesign, prav tako bodo predstavitveni primerek izdelali na sedežu italijanske oblikovalske hiše.

Caterham se je sicer z električnim pogonom prvič srečal kar v okovju znamenitega Seven, ki je bi razkrit prejšnji mesec. Tudi pri novem namenskem električnem športniku bodo sledili preizkušeni filozofiji lahkotnosti, zabavne dinamke in osredotočenosti na voznika. V tem segmentu malih električnih športnikov številne konkurence ni, bo pa zagotovo zahtevna. V prihodnje prihajata namreč električna Porsche Cayman in Boxster, svoje znanje bodo predstavili tudi pri Lotusu ter francoskem Alpine. Caterhamov novinec bo premiero doživel na letošnjem festivalu hitrosti v Goodwoodu.

Žiga Kolman
foto: Caterham

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button