AvtomobilizemNovice

Prihaja dirkaška Honda CR-V z 800 KM

Ljubitelje japonske znamke bo kmalu navdušil brezkompromisni križanec CR-V Hybrid Racer.

Pri Hondi so poslušali prošnje publike in pripravili prav posebno presenečenje. Najbolj kreativni inženirji pri Honda Performance Development in oblikovalci severno-ameriške divizije, so skonstruirali pravo štirikolesno pošast. Na osnovi družinskega križanca CR-V, so ustvarili hibridnega dirkalnika z 800 elektrificiranih konjskih moči. Premierno bodo neobičajnega dirkača razkrili 28. februarja. Do takrat navdušence razveseljujejo s kratkim predstavitvenim videoposnetkom.

Le-ta napoveduje fenomenalen projekt, ki je skoraj nezanimivega križanca spremenil v neizprosno zver z agresivnim aerodinamičnim paketom, mogočnim hladilnim sistemom, notranjostjo z dirkaškim volanom, školjkastimi sedeži in varnostno kletko. Lahkotnih ogljikovih vlaken je v presežkih, zvok motorja pa potrjuje, da ne gre za standarden 2-litrski štirivaljnik.

Honda Performance Development, je hčerinsko podjetje v lasti družbe American Honda Motor, ki skrbi za vse Hondine in Acurine visokozmogljive dirkalne programe v Severni Ameriki. HPD je specializiran za oblikovanje in razvoj pogonskih sklopov, šasij, elektronike, specifičnih komponent, tehnične podpore in podpre na dirkaških stezah. Pohvalijo se z dolgo zgodovino delovanja vse od leta 1993 in udejstvovanjem na vrhunski ravni dirkaških serij Indycar, IMSA ter komercialnih dirkaških programih.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button