AvtomobilizemNoviceNoviceTehnika

Pri Harmanu bodo vožnjo pretvorili v doživetje

Audio gigant se zavzeto pripravlja na mini revolucijo pri avtomobilskem ambientu.

Harman. Beseda, ki jo nedvomno povezujemo v izraz Harman Kardon, akustično podjetje iz ameriškega Stamforda in ustanovljeno v letu 1953 s strani dveh takrat gospodičev – Sidneyja Harmana in Bernarda Kardona. Že pred desetletji je omenjeno podjetje preraslo v korporacijo Harman International in naposled pred nekaj leti prešlo v lastništvo Samsung Electronics. Tako, da razjasnimo o čem točno bo tekla beseda.

Pri Harmanu so namreč predstavili kar nekaj novitet, ki jih želijo implementirati v štirikolesne premičnine s ciljem vožnjo preleviti v pravcato dogodivščino – napredna komunikacija, povezljivost in produktivnost so glavne značilnosti. V naboru rešitev, ki so razvrščene v določene sklope, želijo uporabnikom nuditi kar najboljšo izkušnjo med vožnjo.

Glavne značilnosti nove Harmanove tehnologije so:

– Prostorski zvok, ki nivo ambientalne akustike dvigne na povsem novo raven. Najlažja primerjava sledi z domačim kinom in množico zvočnikov, ki obdajajo gledalca, le da bo tokrat gledalec vihtel volan. Ali pa zgolj doživljal vožnjo v premikajočem kinu …

– Napredna komunikacija v vozilu. Vsled uporabe zmogljivega upravljanja zvoka, mikrofona in procesiranja ambientalnih zvokov bo komunikacija med potniki lažja ter bistveno manj stresna. Ne glede na vaš položaj v vozilu.

– Raznolikost profilov. Vsak voznik ima svoje želje in nastavitve avtomobilske multimedije zato možnost hitre spremembe večih funkcij hkrati bistveno pohitri in poenostavi zamenjavo osebe za volanom.

– Zgoraj opisane so seveda zgolj splošne karakteristike, za katere bos skrbela kopica naprednih rešitev in sistemov. Več o njih izveste na povezavi TUKAJ, filozofijo Harmanovih novitet pa si skupaj oglejmo v spodnjem predstavitvenem videu.

Blaž Likovič
foto: Harman

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button