AvtomobilizemNovice

Pretresen, ne zmešan – GMC Yukon Denali Ultimate

VIDEO: Hennessey skrbi za kombinatoriko razkošja in zmogljivosti!

Dajmo ta teden zaključiti v slogu in v kolikor članek piše moja malenkost, je to najraje v ameriško sproščenem. Tudi kakšnih »ribsev« z žara in hladnega pivca se ne bi branil, vendar ne govorim o tem. Teksačani so zopet udarili z novo zadevščino in v garaži napumpali sicer prestiža vajenega GMY Yukona Denali Ultimate. Govorimo torej o najvišjem sklopu opreme ameriškega 7-sedežnega SUV-ja, ki si pleča deli z Cadillacom Escalade in Chevrolet Tahoe.

In medtem ko v Evropi v tako zajetne mestne terence tlačimo neke hibridne zloženke, so Ameri v Yukona Denali vgradili 6,2-litrski V8 s 426 KM in 624 Nm navora. Precej prikladna reč za hiter pobeg politikov ali slavnih pred paparaci oziroma za »mafijozote«. Pri Hennesseyu so poskrbeli predvsem za slednje, saj so Yukonov pogon preko mehanskega polnilnika napumpali na zdravih 659 KM in 892 Nm navora. Da vse skupaj ne bo ušlo iz vajeti bodo poskrbele 6-batne Brembove zavore, ki lično dopolnjujejo 22-palčna Hennessey platišča.

Še preden si spočijemo stremence, nakovalce in kladivce v naših uhljih bi za konec citiral stavek Američanov, ki ga ne gre prevesti ali preveč pretvarjati: “Celoten Hennesseyjev paket preobrazi običajnega in utrujenega družinskega tovornjaka v hiter adrenalinski večnamenski stroj, ki bo zabaval vse člane familije.”

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button