AvtomobilizemNovice

Prerojena Alfa Giulia GT z modernim V6 srcem

Klasična Alfina eleganca z modernim Quadrifoglio motorjem izpod rok Nemcev.

Fantastične skice prerojene Alfe Romeo Giulie počasi ustvarjajo sliko nove umetnine ali popularnega »restomoda«, ki katero bo poganjal zmogljiv sodoben pogonski sklop trenutne generacije Giulie. Gre za delo nemških specialistov za klasične in športne avtomobile, Emilia Auto, v sodelovanju z VELA Performance. V načrtu imajo izdelavo ekskluzivno serijo 22 primerkov, prvi prototipi naj na na ceste zapeljali že v polovici prihodnjega leta

Kot pri stari in novi Giuliji bo tudi restomod koristil pogon na zadnjo ali zabavno os. Moč 2,9-litrskega twin-turbo V6 motorja se bo tja prenašala preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika, obenem prejme še diferencial z delno zaporo, ABS zavore in nadzor zdrsa, da bo krotenje velike moči lažje ter predvsem varnejše.

Za osnovo uporabljena šasija Sprint GT iz leta 1960 je bil skoraj v celoti okrepljena z močnejšim okvirjem, da bo kljubovanje novemu pogonskemu sklopu dosti lažje, zunanji paneli pa sledijo liniji starega oblikovanja vendar so izdelani iz ogljikovih vlaken. Brezčasno oblikovanje zaključujejo retro platišča, tokrat z 19-palci premera.

Osvetlitev bo spredaj in zadaj skladno moderna v LED tehniki, zavore bodo izdelali pri Brembu, vzmetenje pa pri KW. Skupna masa bo znašala le 1.250 kilogramov, kar bo odlična popotnica za doseganje divjih številk zmogljivosti. Modernizem bo svojo pot našel tudi v notranjost, kjer se Giulia GT pohvali z električno pomičnimi stekli, klimatsko napravo in multimedijskim vmesnikom. Kupci bodo lahko pri sestavi svojega sanjskega konjička prebrskali med skoraj neštetimi izbirami barv in materialov oblazinjenja.

Združenje klasičnih oblin, sodobne tehnologije in dragih materialov za seboj potegne zasoljeno ceno. Brez dodatkov bo za prerojeno Giulio GT potrebno odšteti najmanj 400 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Emilia Auto

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button