AvtomobilizemNovice

Prenovljeni Touareg ostaja kralj med Volkswagni

Volkswagen je Touaregu namenil obsežno medživljenjsko posodobitev.

Volkswagen je obsežno prenovil tretjo generacijo Touarega, ki uvaja številne novosti in inovacije, s katerimi se bo ponovno zasidral na mesto zastavonoše nemške znamke. Osvežitev je prinesla oblikovne popravke, izboljšano digitalno izkušnjo in boljšo vozno dinamiko. Kupci bodo lahko izbirali med petimi pogonskimi sklopi, vrh ponudbe bo ponovno zastopal zmogljivi Touareg R eHybrid.

Pomlajenega Touarega bomo od prejšnjega ločili po različnih oblikovnih popravkih, kot so ostrejše poteze odbijačev, spremenjenem svetlobnem podpisu sprednjih žarometov, novem logotipu, zadaj pa najbolj izstopa nova vzdolžna osvetlitev združena z osvetljenim logotipom, ki bo prvič na voljo na nemškem trgu. Spremembe so v notranjosti manj opazne kot zunaj, predvsem je prenova poskrbela za izboljšano digitalno okolje, katerega sestavljata digitalni kokpit in zajeten Discover Pro Max osrednji zaslon na dotik. Standardna oprema vključuje izboljšanega glasovnega asistenta in USB-C polnilne priklope z močjo 45 W, za več udobja pa bodo poskrbeli mehkejši materiali sredinske konzole. Med najbolj presenetljivo novost Volkswagen prišteva izboljšana LED matrična žarometa z 38 tisoč interaktivnimi diodami, ki na vozno površino projicirajo svetlobno preprogo.

Veliko pozornosti so inženirji posvetili povečanju udobja vožnje s preurejenim vzmetenjem, ki sodeluje z novim standardnim senzorjem obremenitve strehe, s pomočjo katerega sistemi nadzora lažje uravnavajo stabilnost. Vzmetenje po želji voznika omogoča tudi več športnosti, z zmanjšanim neželenim nagibanjem v zavojih, k čemur pripomore tudi štirikolesni krmiljenje. Za manj stresno potovanje bodo zaslužni napredni vozni in varnostni pripomočki, kot so Travel Assist z nadzorom do najvišje hitrosti, parkirni asistent z možnostjo daljinskega upravljanja, pripomoček za vleko prikolice in nočni vid.

Široka paleta motorjev bo vključevala poznanega turbobencinarja, dva prisilno polnjena dizelska agregata in par priključnih hibridov. Prav vsi bodo standardno povezani z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in stalnim 4Motion štirikolesnim pogonom. Kralj med Touaregi ostaja izvedenka R eHybrid, ki V6 bencinski motor združuje z elektromotorjem in ustvari prijetnih 340 kW (462 KM). Poleg zmogljivega pogona se baha s športnimi okrepitvami, kot so večje zavore z modro obarvanimi čeljustmi, 20-palčna platišča, različnimi R logotipi, unikatnimi karoserijskimi barvami in bogato serijsko opremo.

Prenovljeni Volkswagen Touareg bo svojo prodajno pot najprej začel v domači Nemčiji, kjer bodo morali za vstopni model odšteti 69.200 evrov, stopničko višje predstavljata oprema Elegance za 75.070 evrov in R-Line s ceno 79.660 evrov. Navdušenci nad zmogljivim Touaregom R bodo morali zanj odšteti slabih 94 tisočakov. S predprodajo bodo pričeli 22. junija letos.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button