AvtomobilizemNovice

Prenovljeni Polo GTI ohranja odličen TSI motor

Pridirjal je prenovljeni Polo GTI z več tehnologije in svežo podobo.

Rahli osvežitvi aktualne generacije običajnega senzibilnega Pola sledi še premiera nabrušenega GTI. Šlo je za predčasno razkritje na spletni platformi Linkedin, za kar je bil zaslužen prvi mož oddelka Volkswagnovih osebnih vozil, Ralf Brandstätter. Praktično takoj zatem je sledil še uradni del s številnimi fotografijami in podrobnejšimi podatki. Spoznajte torej strupeno kompaktno kombilimuzino namenjeno sofisticiranim kupcem, ki menijo, da sta Ford Fiesta ST in Mini Cooper S preveč mladostniška.

Volkswagen Polo GTI je bil vedno resnejši tekmec v razredu poskočnih mestnih malčkov, kar njegova največja prodajna točka in obenem velika šibkost. Kot kaže tudi najnovejša izvedenka ne bo drastično drugačna. V primerjavi z modelom pred prenove je mehanskih sprememb bore malo, pod motornim pokrovom ostaja enak 2-litrski TSI turbobencinski motor z močjo 152 kW (204 KM), za ugleden pospešek do stotice v 6,5 sekundah in doseg najvišje hitrosti 242 km/h. Vsa energija se na sprednji kolesni par prenaša preko sedemstopenjskega DSG dvosklopčnega menjalnika in XDS diferenciala z elektronsko zaporo.

Med manjše popravke spadajo še izboljšan zavorni sistem, 15 mm znižano podvozje za več stabilnosti in izpiljene nastavitve podpornih sistemov s štirimi voznimi načini – Eco, Normal, Individual in Sport. Ostale novosti najdemo na oblikovnem področju, kjer je GTI podobno kot standarden model prejel nova LED žarometa, rahlo preoblikovane odbijače in spremenjeno osvetlitev zadaj. V notranjosti so mu namenili modernejši informacijski sistem, digitalni merilniki so serijski, klimatska naprava pa ima sedaj nerodne tipke na dotik. Prenovljenega Pola GTI v prodajih salonih pričakujemo jeseni, takrat bodo znane tudi cene.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button