AvtomobilizemNovice

Prenovljeni BMW X7 na pobegli fotografiji

Prve fotografije osvežitve največjega bavarskega SUV-ja razkrivajo nov obraz.

Pobegla fotografija na Instagramu razkriva prvi vpogled v prenovljeno podobo BMW-ja X7 brez kamuflaže, prav tako deluje največji bavarski SUV skoraj v celoti pripravljen na premierno razkritje.

S fotografije lahko ugotovimo, da gre za standardno različico in ne M Sport športno preobleko, ki razkazuje preoblikovan sprednji del. Zaščitna maska z dvema velikima ledvičkama ostaja nespremenjena, so se pa oblikovalci lotili deljenja žarometov na podoben način, kot pri prihajajočih modelih X8 in serija 7. Prav tako so v celoti preuredili spodnji del odbijača, z zmanjšanim zajemom zraka in novima stranskima režama.

Drugod drastičnih sprememb ni, morda je nekoliko drugače izoblikovan pokrov motorja in osveženi so kompleti platišč. Na žalost pobegla fotografija ne odkriva zadka, a številni posnetki zakamufliranih testnih primerkov ne napovedujejo bistvenih sprememb. Sicer je osvežitev velikega X7 že zelo nujna, saj se sooča z močno modernejšo konkurenco, predvsem popolnoma novo generacijo Range Roverja, zato bodo izboljšave tudi na tehnološkem področju izrednega pomena. Čeprav v notranjosti ne pričakujemo revolucije, le nekoliko osveženo izbiro oblazinjenja, nove okrasne materiale in par 12,3-palčnih zaslonov, bosta le-ta uporabljala najnovejšo generacijo iDrive programske opreme.

Velik korak naprej se obeta predvsem pod pokrovom motorja. Prenovljeni X7 bo najverjetneje pridobil nov 3-litrski priključno-hibridni pogonski sklop iz manjšega X5 xDrive45e, kar sovpada z BMW-jevo strategijo elektrifikacije. Oba modela sta namreč zasnovana na podobnih različicah platforma CLAR, zato bo večji X7 z lahkoto pod okrilje šasije sprejel baterijo in elektromotor. Takšen hibridni sistem združuje šestvaljni turbobencinski motor s 111 KM elektromotorjem in 24 kWh baterijo, s skupno močjo 394 KM ter 600 Nm navora. Pri X5 je električnega dometa dovolj za največ 72 kilometrov, kar bo pri X7 nekoliko upadlo. Ostali izbiri bosta dva blago-hibridna motorja, 3-litrski bencinski in dizelski, v sodelovanju z manjšim elektromotorjem z 11 KM ter močjo v okolici 340 KM.

Žiga Kolman
foto: IG, BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button