AvtomobilizemNovice

Prenovljena Fiat Panda je postala prikupna Pandina

Medživljenjska posodobitev prinaša sodobnejšo tehnologijo in varnostne pripomočke.

Rojstvo Fiata Pandine predstavlja začetek 44. sezone ikoničnega modela Panda, ki ga je v Pomiglianu d’Arco v Italiji predstavil Olivier François, predsednik uprave in globalni direktor marketinga skupine Stellantis. Pandina je poklon italijanske ljubezni do modela Panda, s tem razlogom je premiera potekala na dan, ko so potrdili nadaljevanje proizvodnje vsaj do leta 2027.

Gre za veliko naložbo, s katero bo Panda postala najbolj tehnološko napreden in varen model. Proizvodnjo nameravajo zaradi povečanega povpraševanja povečati za 20 odstotkov. Fiat Panda žanje uspehe na stari celini že 44 let, od leta 1980 pa je bilo prodanih več kot osem milijonov primerkov. Preobrazba v Pandino je poklon temu priljubljenemu avtomobilu, katerega odlikujejo preprostost, vsestranskost in funkcionalnost. Najnaprednejša Panda doslej, z izboljšanimi funkcijami na vseh področjih in bogato serijsko opremo, še naprej ohranja svoje značilne lastnosti.

Obsežnejši seznam tehnologij in varnostnih sistemov nove Pandine zastopa šest zračnih blazin, opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo na utrujenost voznika, samodejno zaviranje v sili in prepoznavanje prometnih znakov. V notranjosti so namestili 7- palčno popolnoma digitalno voznikovo instrumentno ploščo, nov multifunkcijski volan, 7-palčni info-zabavni sistem z zaslonom na dotik in združljivostjo z Android Auto ter Apple CarPlay. Sedeži so izdelani iz trajnostne tkanine Seaqual, preostanek kabine pa odlikujejo podrobnosti, kot so belo lakirana armaturna plošča in posebne prevleke z napisom Pandina ter dvojnimi kontrastnimk rumenimi šivi.

Zunanjost je obogatena z igrivimi okrasnimi elementi, kot so obraz pande na pokrovih koles, rumeni pokrovi ogledal in seveda napis Pandina. Na voljo je v različnih karoserijskih barvah, vključno z novo rumeno Positano in dvobarvno različico s črno streho. Fiat Pandina bo v številnih evropskih državah na voljo z letošnjim poletjem.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button