AvtomobilizemNovice

Prenova Oplove prodajne uspešnice

Osvežena Corsa z dvema električnima in dvema blago-hibridnima pogonoma.

Opel predstavlja osveženo Corso, ki v segment malih mestnih avtomobilov prinaša več drznosti in hkrati hišne oblikovne novosti, izboljšano tehnologijo ter posodobljene pogonske sklope.

Prenovljena oblika Corse vključuje značilen obraz znamke z masko Vizor, nekaj sprememb se je odvilo tudi na odbijačih in napis Opel, namesto logotipa na sredini zadka. Napredne tehnologije zagotavljajo bolj sproščeno vozno izkušnjo, saj bo varnost ponoči večja zavoljo izboljšanih Intelli-Lux matričnih LED žarometov, na voljo pa je tudi popolnoma digitalni kokpit z intuitivnim informacijskim sistemom in velikim 10-palčnim zaslonom na dotik. Bogatejša zbirka varnostnih pripomočkov vključuje kamero za vzvratno vožnjo s panoramskim pogledom, aktivni tempomat, omejevalnik hitrosti, sistem za varovanje pri bočnem naletu in samodejno zaviranje v sili.

Glavni prodajni adut še vedno ostaja električno gnana Corsa-e, ki je sedaj na voljo v dveh okusih. Vstopni model ostaja poznani z močjo 100 kW (136 KM) in dosegom 357 kilometrov, drugi ima novejši elektromotor s 115 kW (156 KM), ki v kombinaciji z malenkost večjo baterijo omogoča 402 kilometrov dosega. Pri obeh je vključeno hitro polnjenje, ki v 30 minutah povrne do 80 odstotkov kapacitete. Bencinska paleta ostaja, vendar je sedaj podprta z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom. Zmogljivost 1,2-litrskega PureTech motorja je odmerjena pri 74 kW (100 KM) ali 100 kW (136 KM), obe izvedenki sta prvič povezana le z novim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. S takšno strategijo pogonov Opel potrjuje svoje ambicije elektrifikacije vseh modelov.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button