AvtomobilizemNovice

Prenova Forda Focus ST odvzela dizelsko različico

Fordov poskočni hot-hatch v živo zeleni barvi in brez dizelske različice.

Kot dan sledi noči, je je razkritju osveženega Forda Focus sledil nabrušeni Focus ST. Še v praktično istem dnevu je luč sveta ugledal prenovljen ST, ki s svojo novo zeleno preobleko pritegne veliko pogledov. Ko smo že pri barvi, Ford jo je poimenoval Mean Green, videli pa smo jo že pri modelih Puma ST in Fiesta ST.

Ta karoserijski odtenek je poleg novega obraza, preoblikovanih LED žarometov in sveže maske, najbolj izstopajoča novost medživljenjske prenove. Bistvene spremembe so se zgodile pod samim površjem, a bolj v obliki odstranitve, kot pridobitve. Govorimo o izključitvi dizelske različice, kar sledi trenutnim trendom umika sajavcev. Pod motornim pokrovom bo tako brnel le še 2,3-litrski turbobencinski štirivaljnik z identično močjo 280 KM, kot pred prenovo, povezan s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Večja sprememba se je zgodila tudi v notranjosti, kjer sta znamenita Recaro sedeža nadomestila doma razvita školjkasta sedeža, saj le-ta ponujata 14-smerno prilagajanje in več opore hrbtenice pri daljšem sedenju – potrjeno s strani kampanje za zdravo hrbtenico.

Za tiste, ki si želijo poleg udobnejših sedežev še nekaj dodatnega komforta, lahko izberejo nove adaptivne blažilnike. Ti 500-krat v sekundi preverjajo dogajanje in tako skrbijo za gladko delovanje ter posledično prijetnejšo vozno izkušnjo. Opcijski paket X Pack dodaja dirkaški vozni program, samodejno ujemanje vrtljajev ob pretikanju, 19-palčna platišča in lagodnejši sistem nadzora zdrsa koles.

Tako kot pri običajnem Focusu, bo potrebno na dodatne podrobnosti o cenah in uradnem prihodu v prodajne salone še nekoliko počakati. Predvidevamo, da bo k nam pripeljal v  začetku prihodnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button