AvtomobilizemNovice

Premijski SUV v samosvojih rokah Hennesseyja

VIDEO: Cadillac Escalade H650 je postal uglajena pošast!

Že res, da na naših trenutno zasneženih cestah ne ugledate često GM-ove znamke Cadillac. Posledično še manj premijskih športnih terencev Escalade, ki so sila priljubljeni onkraj Atlantika za razkazovanje svojega blagostanja na tekočem računu. Mi imamo pač germane …

 

Kakorkoli, Cadillac Escalade je pred skoraj dvema letoma zapeljal v svoji peti generaciji, ki ima pod motornim pokrovom le dve opciji – ali trilitrski dizelski vrstni šestvaljnik ali 6,2-litrski V8. Slednji diha na polna pljuča brez turbopolnilnikov ali podobnih preparatov, vse dokler v konfiguratorju ne obkljukate opcijo Escalade-V. Ta agregat preobrazi v prisilno polnjeno vrsto in iz atmosferskih 426 KM iztisne prisilno polnjenih 692. Čedno staja konj za sedem potnikov, kolikor jih Escalade sprejme.

Pri Hennessey Performance so (kot vedno) ubrali svojo pot. Na atmosferski 6,2-litrski V8 so nataknili svoj sistem polnjenja in vse skupaj navili na 659 KM. Kaj vse bodo zapakirali v paket še ne vemo, kajti na lastni spletni strani pod zavihkom Cadillac zaenkrat počiva le močno nadgrajena limuzina CTS-V. Vsekakor javimo, ko izvemo, zaenkrat pa vam serviramo degustacijski video, povsem svež iz predmestja Houstna.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button