AvtomobilizemNovice

Premierno: Hyundai Santa Fe pete generacije

Hyundai ponovno navdušuje z revolucionarnim oblikovanjem novega Santa Fe.

Hyundai je odvrgel pregrinjala z nove radikalno oblikovane pete generacije velikega SUV-ja Santa Fe, ki združuje elemente narave z dinamičnimi urbanističnimi potezami. Novi Santa Fe se spogleduje s trendovskim življenjskim slogom na prostem in ponuja vsestransko ter izredno prostorno notranjost, ogromna medosna razdalja pa z velikimi prtljažni vrati ponuja terasast prostor za različne dejavnosti.

Zunanja zasnova nove generacije Santa Fe je precej bolj škatlasta od predhodnika in svojo neobičajno silhueto kombinira z veličastnimi oblikovnimi elementi. Sprednji del definira nova osvetlitev z žarometoma v obliki črke H in drzno začrtanimi blatniki. S strani lahko opazimo robustno podobo s poudarjenimi kolesnimi loki, kratkimi previsi in zajetnimi 21-palčnimi platišči, s čimer poudarjajo njegovo pustolovsko naravo. Zadek je zasnovan s preprostimi linijami in ponovno osvetlitvijo z vzorcem črke H, kar se navezuje na logotip znamke in ustvari izrazito podobo.

Tako kot zunanjost, je povsem sveža tudi notranjost z boljšim izkoristkom prostora, česar se bodo razveselili vsi potniki, velik je tudi prtljažnik. V kabini je dovolj prostora za tri vrste sedežev, kar bo kot nalašč za družine. Notranji ambient definirajo enostavne vodoravne in navpične linije, ponovno z motivom črke H na armaturni plošči in zračnikih. Napredno tehnološko plat zastopajo ukrivljen panoramski zaslon, dvojna brezžična polnilnica, vse skupaj povežejo udobni in kakovostni materiali površin, ki so veliki meri trajnostnega izvora. Popolnoma novi Hyundai Santa Fe bo svetovno premiero doživel avgusta na znamkinem YouTube kanali, ko bodo predstavili vse podrobnejše podatke in zelo verjetno tudi okviren prihod na svetovne trge.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

En komentar

  1. Sprednji del je ekstra zadnji pa tudi. Samo diametralno nasprotna sta si… En ekstra lep, drug pa ekstra grd

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button