AvtomobilizemNovice

Praznovanje dirkaških uspehov z omejeno serijo Lynk & Co 03+ Cyan Edition

Izključno kitajsko usmerjeni 03 si zasnovo deli z Volvom XC40 in Polestarjem 2.

Lynk & Co 03 je avtomobil, ki ga skoraj zagotovo ne boste videli na evropskih cestah. V svoji dirkaški preobleki že vrsto let odlično nastopa na turnih dirkah serije WTCR, kjer so osvojili tri naslove prvakov. Z novo omejeno serijo praznujejo prav te uspehe. Čeprav mnogi te zmogljive limuzine ne bodo prepoznali, se bodo spomnili njegove barve. Gre za delo podjetja Cyan Racing, zadolženega za izdelavo WTCR dirkalnika in lanskoletne mojstrske restomod predelave Volva P1800.

Lynk & Ce znamka pod okriljem Geelyja, ki si lasti tudi proizvajalca Volvo in Polestar. Zaradi enotnosti je 03 zasnovan na enaki CMA platformi kot sorodna XC40 in Polestar 2. Cyan je sicer nekdanja ekipa znana pod imenom Polestar, vendar so zaradi premika imena na oddelek električnih modelov, prejeli naziv Cyan Racing. Če se vsaj malo spomnimo zgodovine Polestar produktov na osnovi Volvov, gre pričakovati izjemno dinamičen avtomobil s kvalitetnimi komponentami.

Najnovejša izvedenka 03+ Cyan Edition bo na našo nesrečo ponujen le kitajskim kupcem. Gre namreč za bogato opremljenega športnika z Akebono zavorami, Michelin pnevmatikami, nastavljivo karbonsko aerodinamiko in odličnimi Bilstein blažilniki. Moč dvolitrskega trubobencinskega motorja je povečana na 265 KM, notranjost pa je prejela nova školjkasta sedeža in kontrastne okrasne elemente. Posebni 03+ je nekakšna umirjena izpeljanka Cyan Racing koncepta iz 2019, ki je z zavoji Nordschleifa opravil v spoštljivih 7 minutah in 20 sekundah.

Žiga Kolman
foto: Lynk & Co

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button