AvtomobilizemNovice

Povsem novi MG5 EV trka tudi na slovenske duri

VIDEO: Prenovljeni družinski karavan tudi na evropskih tleh.

Avtomobilsko znamko MG praktično vsi ljubitelji avtomobilizma povezujemo z Veliko Britanijo zavedajoč se, da je podjetje v letu 2007 prevzel kitajski gigant danes znan kot SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation). Prvi model so lansirali ptiri leta kasneje, danes pa z nekaj saloni tudi v Sloveniji ciljajo na kupce dostopnejših električnih vozil.

V teh dneh so Staremu kontinentu predstavili osveženega MG5 EV – popolnoma električnega karavana, ki je zaenkrat na voljo v dveh dobro opremljenih sklopih opreme SE in Trophy. Obema je skupna dovolj zajeten baterijski sklop s 61,1 kWh bruto kapacitete, ki napaja na sprednji osi nameščen elektromotor z močjo 115 kW oziroma 156 KM. Povprečna avtonomija naj bi v skladu z WLTP standardom znašala 400 kilometrov oziroma 25 manj ob bolje založeni različici Trophy. Najvišja hitrost znaša 185 km/h. Polnjenje je možno do moči največ 87 kW (DC) oziroma 7 kW (AC), zato boste pri izmeničnem napajanju popolnoma prazno baterijo polnili približno osem ur.

MG5 EV je opremljen z 10,25-palčnim multimedijskim zaslonom občutljivim na dotik in 7-palčnim voznikovim instrumentnim zaslonom, ki se nahaja v sklopu dodatne asistenčne opreme imenovane MG Pilot. Ta hkrati vključujeje še sistem za aktivno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, prilagodljivi tempomat s sistemom za pomoč pri prometnih zastojih, pomoč pri ohranjanju voznega pasu skupaj z opozorilnikom pred nenameravano zapustitvijo voznega pasu.

Prednost MG5 EV je seveda njegova prostornost, tako za potnike kot prtljago. Slednje lahko v nahrbtnik spravite za kar 578 litrov, v primeru zložene zadnje klopi pa več kot 2.000 L.

Cene za slovenski trg še niso znane, medtem ko bodo v Nemčiji in Angliji zanj zahtevali vsaj približno 37 pa vse do slabih 40 tisočakov – odvisno od stopnje opremljenosti.

Blaž Likovič
foto: MG

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button