AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Povsem novi MG4 EV – elektrika za rajo

VIDEO: Je to pričetek kitajske elektro ofenzive?

Zdi se, da je kitajski avtomobilski gigant SAIC pričel z ofenzivo v cestnem prometu. Zahtevnim evropskim kupcem namreč nudijo dostopnejša električna vozila in v srednji spodnji segment C se po novem uvršča MG4 EV – električna kombilimuzina z začetno ceno 31 tisočakov v Angliji, od koder naj bi v doglednem času zavzel še preostale evropske salone, tudi slovenske.

 

MG4 EV sestavljajo na Kitajskem in sicer na SAIC-ovi modularni platformi Nebula z nizkim težiščem ter idealno porazdelitvijo mase 50:50. Kaj se skriva za sodobno in dinamično zunanjo podobo? Električni pogon z akumulatorsko baterijo kapacitete 51 ali 64 kWh v primeru različice »Long Range«, ki prinaša zmogljivejši pogon in zmožnost DC polnjenja. Skromnejša po WLTP meritvah zagotavlja do 350 kilometrov avtonomije, medtem ko zajetnejša vse do 450 kilometrov. Elektromotor glede na zajetnost električne baterije zmore 125 kW ali 150 kW (170 oz. 203 KM) in 250 Nm navora kar MG4 EV do kilometrske stotice požene med sedmimi in osmimi sekundami – odvisno od različice in opreme. Hitrost je omejena na 160 km/h. Polnjenje poteka z najvišjo močjo 117 kW oz. 135 kW v primeru hitre polnilnice z enosmernim tokom ali z največ 7 kW v primeru izmeničnega toka.

V enakem slogu kot svoji hišni sorodniki bo tudi MG4 EV na voljo v dveh stopnjah opreme – SE in Trophy. Prva prinaša tekstilno oblazinjenje, druga usnjeno. Pri obeh je serijsko vključena voznikova asistenca MG Pilot, ki med drugim vključuje aktivno zaviranje v sili, adaptivni tempomat s pomočjo v gneči, ohranjevalnik voznega pasu in podobno. V primeru doplačila za bogatejšo različico Trophy boste deležni nekaj več parkirne asistence skupaj s 360-stopinjsko kamero, ogrevanimi sedeži in volanom ter nenazadnje še z nekaj več zmogljivejše in naprednejše multimedije.

MG4 EV prihaja s 17-palčnimi aerodinamično zasnovanimi platišči, povsem novo zasnovo LED zadnjih luči, dvojnim zadnjim spojlerjem ter možnostjo izbire šestih zunanjih barv. Štirje odrasli potniki bi morali potovati v spodobni komoditeti, medtem ko je volumen za prtljago odmerjen na povprečnih 363 litrov. Cena? Vsaj 30 tisočakov za osnovno SE z manjšo baterijo pa vse do 63 in pol za Trophy Long Range različico.

Blaž Likovič
foto: MG

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button