AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Potopljeni Aventador Ultimae se vrača!

Lamborghini bo zagnal stroje in sestavil obljubljene modele.

Sleherni ljubitelj avtomobilov je imel vsaj rahlo orošeno oko, ko so splet preplavili posnetki goreče tovorne ladje Felicity Ace, na kateri so več dni gorela števila vozila, ki jih je bilo na krovu kar 4.000, nato pa 1. marca letos skupaj z plovilom potonila na dno Atlantika.

Celotna škoda je ocenjena na približno 400 milijonov evrov, od katerih jih je tretjino utrpel Volkswagen. Prav slednji koncern z vozili znamk Audi, Porsche, Lamborghini in Bentley je tako glavni osmoljenec, vseeno pa so Nemci potrdili, da bodo dobavili obljubljeno.

Podobno velja za italijanskega bika, kjer bodo zopet zagnali stroje in sestavili poslednjo serijo Aventadorja imenovano LP780-4 Ultimae. Ta je bila omejena na 600 primerkov (350 coupejev in 250 roadsterjev) in je serijsko oplemenitena z dobrotami iz posebnih različic Aventador J ter Aventador SVJ. Kot že njegova oznaka razkrije, njegov 6,5-litrski atmosferski V12 zmore 780 KM in 720 Nm navora, kar ultimativnega Lamba do stotice požene v zgolj 2,8 sekunde.

Na tragično zaključeni plovbi se je nahajalo kar 85 Aventadorjev od katerih jih je bilo 15 del poslednje serije Ultimae. Zahodni sosedje iz mesteca Sant’Agata Bolognese so tako razveselili svoje kupce in potrdili, da bodo ponovno sestavili prav vse omenjene primerke, mi pa upamo, da bodo tokrat varno prečili severni Atlantik.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button