AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Posodobljena Opel Mokka-e z več dometa

Novejša tehnologija električne Opel Astre tudi za Mokko-e.

Neizprosna konkurenca je Oplove inženirje spodbudila, da so električnem križancu Mokka-e namenili tehnološko posodobitev, ki prinaša večji doseg in večjo moč. Najbolje prodajani električni križanec B segmenta v domači Nemčiji zadnja dva meseca, bo v prenovljeni podobi na voljo spomladi prihodnje leto.

Med največje in seveda najbolj dobrodošle izboljšave štejemo vgradnjo večje litij-ionske baterije s kapaciteto 54 kWh, ki bo namesto predhodnih 338 kilometrov omogočala do 406 kilometrov dometa po merjenju WLTP. H kar 20-odstotnem izboljšanju dometa pripomore znižana poraba elektromotorja na 15,2 kWh/100 km, kljub temu, da so uporabili močnejšo enoto s 115 kW (156 KM) in 260 Nm navora, že predstavljeno v novi električni Astri. Zavoljo zmogljivejšega pogona, se posodobljena Mokka-e do stotice požene v 10 sekundah, najvišja hitrost ostaja omejena na 150 km/h.

Glede na želje in vozne razmere bodo lahko vozniki pretikali med tremi načini vožnje – Eco, Normal in Sport. Način Eco omeji zmogljivost in se osredotoča na optimalen doseg, k čemur pripomore tudi izbira načina B, ki aktivira regenerativno zaviranje. Ko je baterija povsem izčrpana, jo lahko v približno pol ure na 100 kW polnilni postaji z enosmernim tokom napolnimo do 80 odstotkov. Poleg hitrega je na krovu tudi priklop z izmeničnim tokom z največjo močjo 11 kW. Pri Oplu zagotavljajo, da zaradi večje baterije ni nastradala prostornost 310-litrskega prtljažnika.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button