AvtomobilizemNovice

Posodobitev informacijskega sistema za voznike klasičnih Porschejev

Moderna tehnologija za Porscheje 997, 987 in Cayenne.

Porschejev oddelek Classic je leta 2020 predstavil dva informacijska sistema za starodobne in moderno-klasične modele znamke. Sodobna sistema Porsche Classic Communication Management (PCCM) in Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus) med drugim podpirata tudi povezljivost s priljubljenima storitvama Apple CarPlay ter Android Auto.

Info-zabavna sistema PCCM in PCCM Plus bosta sedaj na voljo za šesto generacijo modela 911 (997) za modelna leta od 2005 do 2008, za modele Boxster in Cayman (987) nastalimi med leti 2005 in 2008 ter prvo generacijo modela Cayenne za modelna leta od 2003 do 2008. Porsche prvič ponuja tudi naprave posebej prilagojene glede na različne regije.

Vsi omenjeni Porscheji so bili že ob prihodu opremljeni z drugo generacijo operacijskega sistema Porsche Communication Management (PCM). Moderni PCCM Plus popolnoma nadomesti serijsko vgrajene sisteme, tudi v tistih modelih, ki so imeli le CD radio. Videz novega PCCM informacijskega sistema so prilagodili za popolno uskladitev z oblikovanjem notranjosti, lepo se zlije z okolico klimatske naprave in fizičnimi gumbi. Ob zagonu se prikaže logotip Porscheja, obenem periferne komponente, kot so ojačevalnik, zvočniki ali antena, delujejo povsem nemoteno, prav tako se na zaslončku med merilnik še vedno izpisujejo podatki navigacije.

Napravo PCCM Plus sestavljajo 7-palčni zaslon na dotik s sodobno grafiko, DAB+ digitalni radijski sprejemnik, najsodobnejša navigacija z 2D in 3D prikazom, Bluetooth povezljivost ter USB priključek. Na krovu je tudi potovalni računalnik z različnimi podatki o vožnji, v modelih 911, Cayman in Boxster je mogoče shranjevanje osebnih nastavitev vozila – osvetlitev, klimatska naprava in zaklepanje. Za novo naprednejšo napravo PCCM Plus bodo morali navdušeni latniki Porschejev odšteti 1.520 evrov.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button