AvtomobilizemNovice

Poslednji nastop Nissana GT-R

Žal le na japonskem in nekaterih izbranih trgih.

Nissan je pripravil novo prenovo za legendarnega športnika GT-R, ki kljub odhodu z evropskih tal, še vedno nadaljuje na ostalih, vključno z domačim japonskim. GT-R je v trenutni podobi premierno pripeljal davnega leta 2007 in sedaj z drugo prenovo pelje do zaključka modela, morda do prihoda naslednje generacije Godzille.

Kljub promoviranju novega modela, gre v osnovi za močno posodobljeno različico originalnega R35 GT-R, ki se nastopa z osveženim obrazom kjer ni značilne maske v obliki črne V, spremenjena je tudi osvetlitev, vključno z meglenkami. Zadek ohranja prepoznavno razporeditev izpuha s štirimi cevmi, vendar v okviru novega odbijača, spreminjajo glede na izbiro stopnje opreme. Teh je sedaj kar osem – Pure, Black, Premium, Premium T-spec, Track by Nismo, Track by Nismo T-spec, Nismo in Nismo Special edition.

Končno lahko ponovno vdihnemo in pogledamo pod sprednjim pokrovom, kjer žal ni večjih sprememb, vendar te niso bile potrebne, saj je 3,8-litrski V6 z devam turbopolnilnikoma več kot učinkovit. Po 15-letih izpopolnjevanja v standardnem modelu proizvede 570 KM in 637 Nm navora, kar se preko šeststopenjskega dvosklopčnega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Dvojica Nismo modelov prejme poskok moči na 600 KM in 652 Nm navora.

Vse izvedenke pomlajenega GT-R se ponašajo z učinkovitejšo aerodinamiko, bolj prefinjeno kakovostjo vožnje in nenazadnje dinamiko, kadar je to zaželeno. Modeli s dodatkom T-Spec bodo obogateni s posebej umerjenim vzmetenjem in karbon-keramičnimi zavorami, Nismo modela pa sta oborožena z dobrotami iz sveta motošporta. Mednje spadajo diferencial z delno zaporo, agresivna aerodinamika, manj izprosno vzmetenje, Recaro školjkaste sedeže v notranjosti, lažje komponente motorja in karbonski pokrov motorja z zračnimi režami.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button