AvtomobilizemNovice

Poslednji Jaguar F-Type z mogočnim osemvaljnikom

Omejena serija ZP Edition beleži konec športnika s klasičnim motorjem.

Nobena skrivnost ni, da se Jaguar F-Type zaradi elektrifikacije počasi poslavlja, kar že nekaj časa obeležujejo s posebnimi izdajami. Med zadnjimi ali morda celo zadnja je izvedenka ZP Edition, ki slavi zadnje poglavje Jaguarjevih športnih avtomobilov z motorji z notranjim izgorevanjem. Omejena serija bo štela zgolj 150 enot, razdeljenih med kupejevsko in kabriolet različico.

Poslednje poglavje Jaguarjevega športnega kupeja pod oznako F-Type ZP Edition gradi na osnovi modela z zmogljivim 5-litrskim V8 motorjem, ki ponuja 575 KM in 700 Nm navora, dober oprijem štirikolesnega pogona pa poskrbi za pospešek do stotice v 3,5 sekundah, medtem ko najvišja hitrost znaša 300 km/h. Izdaja ZP Edition se poklanja dediščini tovrstnih športnih Jaguarjev, kot je bil legendarni E-Type in prejšnjim zbirateljskim izdajam, kot sta Project 7 ter Heritage 60 Edition.

ZP Edition bo na voljo v dveh edinstvenih barvnih različicah, od katerih je vsaka navdihnjena s strani legendarnih dirkalnikov E-type Project ZP iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, s posebnimi ročnimi poslikavami in obrobami maske. Prav tako ekskluzivna notranjost saj se ponaša z vodoravnim žlebljenjem sedežev, poudarki v črni barvi in plaketo z napisom One of 150.

Zaradi Jaguarjeve odločitve postati popolnoma električna znamka, je ta zadnji športni avtomobil s klasičnim motorjem pravi zbirateljski dragulj, ki označuje konec čudovit dobe. F-Type ZP Edition uteleša bistvo pristnega in vozniško osredotočenega športnega avtomobila, z značilno rjovečo melodijo V8 motorja, ki je v avtomobilskem svetu postala skoraj ikonična.

Žiga Kolman
foto: Jaguar

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button