AvtomobilizemNovice

Poslednji Caterham Seven 485 v izdaji Final Edition

Omejena serija 85 primerkov zadnjega kultnega Caterhama.

Caterham je za evropski trg predstavil zadnji izdaji modelov Seven 485 in 485 CSR, s katerima zaključujejo obdobje enega najbolj kultnih evropskih športnih avtomobilov. Omejena izdaja obsega 85 enot: 60 modelov 485 Final Edition in 25 modelov 485 CSR Final Edition. S ceno od 67.495 evrov brez prištetega davka, ti vozili evropskim kupcem ponujajo delček Caterhamove zgodovine.

Različici Final Edition se ponašata z unikatnimi karoserijskimi barvami, ekskluzivnimi satenasto črnimi okrasnimi črtami in oznakami, posebnimi posodobitvami notranjosti ter edinstvenimi oštevilčenimi tablicami. Oprema zajema športne sedeže Hex Black, oblazinjenje v alkantari in črnem usnju z vezeninami Final Edition, karbonsko armaturno ploščo ter popolnoma obloženo kabino s preprogami.

Za pogon obeh različic britanskega športnika bo skrbel atmosferski 2-litrski štirivaljni bencinski Ford Duratec motor, ki se zvrti do 8.500 vrtljajev na minuto in ustvari 228 KM ter 205 Nm navora. Ob upoštevanju nizke mase 560 ali 605 kilogramov pomeni pospešek do stotice v 4,1 sekunde in doseg najvišje hitrost 224 km/h. Zaradi teh specifikacij sta to najmočnejša modela Seven, ki sta na evropskem trgu skladna s standardom EU-6.

Model 485 FE je na voljo s standardnim ali povečanim podvozjem, medtem ko je model 485 CSR FE na voljo izključno z velikim podvozjem z notranjim vzmetenjem. Olivier Jouanne, vodja evropskega trga, opisuje razkritje novih izvedenk z grenkim priokusom, saj označuje konec enega obdobja, hkrati pa strankam ponuja priložnost, da si lastijo zadnjega Seven z najbolj izpiljenim atmosferskim motorjem do zdaj.

Caterham je napovedal tudi ekskluzivno razpoložljivost 10 primerkov modela Seven 480 FE za japonski trg. Podjetje poudarja svojo zavezanost k širjenju evropske ponudbe izdelkov in namiguje na dodatne proizvodne in inženirske zmogljivosti v prihodnosti. Zaključna modela Caterham Seven 485 in 485 CSR Final Edition uokvirjata zapuščino blagovne znamke visokozmogljivih, lahkotnih športnih avtomobilov. Z omejeno razpoložljivostjo in unikatnimi lastnostmi ponujata navdušencem priložnost, da si lastijo delček avtomobilske zgodovine in hkrati premikajo meje vozniškega navdušenja.

Žiga Kolman
foto: Caterham

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button